Eğlence

Nike+ Running Spotify’ın geniş müzik kataloguna erişebilecek

nike-running-spotify-210715

Spotify, geçtiğimiz mayıs ayında müziği ve koşucunun hızını eşleyen yeni özelliğini duyurmuştu. Bu fikri benimsemiş gözüken Nike, aynı özelliği Spotify’ın da yardımıyla kendi koşu uygulamasına taşıyor. Nike+ Running’in iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, aynı zamanda Spotify Premium abonesi olan kullanıcılara 30 milyonu aşkın şarkı barındıran Spotify kütüphanesine erişim imkanı sağlıyor.

Bundan böyle kullanıcılar Nike+ Running uygulaması içinden Spotify’a erişip müzik dinleyebilecek. Ancak Nike bu özelliğin şarkı seçip çalmaktan daha fazlasını ifade etmesini istiyor.

Yeni Spotify entegrasyonuyla birlikte sunulan özelliklerden birisi de Pace Stations (Hız İstasyonları) adını taşıyor. Kullanıcılar hedef hızlarını ve favori müzik türlerini girdikten sonra Nike+ Running işi ele alıyor ve hedefe ulaşmayı sağlayacak performansı yakalamaya katkıda bulunacak 100 şarkılık bir çalma listesi oluşturuyor.

Bu özellik Spotify Koşu’dan biraz daha farklı bir yerde konumlanıyor. Zira Spotify, iPhone ile koşulurken tempoyu tespit edip bu tempoya uygun şarkılar seçiyor. Nike ise müziği insanları daha hızlı koşmaya motive edecek bir araç olarak konumlandırıyor. İkili arasındaki ortaklığı kutlamak adına Spotify, Nike+ kullanıcılarına Premium abonelik paketini 1 hafta boyunca ücretsiz olarak sunacak. Nike+ Running’in yeni özelliğinden ilk etapta sadece iOS kullanıcıları faydalanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER