Teknoloji

Nike PG2: Basketbolcu Paul George için PlayStation temalı özel ayakkabı

Ünlü basketbol oyuncularının kendilerine özgü ayakkabılarının olması alışılmamış bir durum değil. Michael Jordan’dan bu yana pek çok NBA yıldızı, özel tasarım ayakkabılarla sahaya çıkıyor ve bu ayakkabıların çoğu mağazalarda da satılıyor.Oklahoma City Thunder’ın yıldız oyuncusu Paul George’un yeni ayakkabısı ise bu tasarımları farklı bir seviyeye taşıyor. Nike PG2 adını taşıyan ayakkabı, Sony PlayStation temasıyla dikkat çekiyor.

Nike ve Sony’nin işbirliğiyle tasarlanan ayakkabı için PlayStation temasının seçilmesinde George’un büyük bir oyun tutkunu olması önemli bir rol oynuyor. Bu tutku, PlayStation’ın ikonik tasarım unsurlarını George’un ayakkabısına taşıdı.

George yeni ayakkabısını anlatırken de tutkusundan bahsetmeyi ihmal etmedi. Çocukluğundan beri video oyunları severek oynadığını söyleyen ünlü basketbolcu, PlayStation markasına olan sevgisini parke üstünde de göstermeyi istediğini belirtti.

PG2’nin dil kısımlarından birinde Play Station’ın diğerinde de Paul George’un logosu bulunuyor. İki logo da mavi ışıklarıyla fazlasıyla dikkat çekiyor. Bu aydınlatmayı sağlamak için ayakkabıda 150 saatlik kullanım vadeden bir pil bulunuyor. Ayakkabının içinde yer alan bir açma/kapatma düğmesi üzerinde titreşim özelliğinin kapatılmasını sağlıyor. Titreşim özelliğinin PlayStation’ın DualShock kumandasından hareketle hazırlandığını görmek zor değil.

Ayakkabının üzerinde PlayStation’ın kontrol tuşlarını sembolize eden desenler bulunuyor. PlayStation’ın dinamik duvar kağıtlarının yansıması ise ayakkabının hem içinde hem de tabanında görülüyor. Ayakkabının arkasındaki özel PSN kodu ise kullanıcılara Paul George’un özel PlayStation temasını indirme imkanını veriyor.

Nike PG2 şubat ayında satışa sunulacak

Nike PG2, 10 Şubat’ta satışa sunulacak. Kısıtlı sayıda üretilen ayakkabının fiyat etiketinde 110 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER