Teknoloji

LG ve Huawei’nin yeni Nexus cihazlarına ait özellikler sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nexus-7-2013-inceleme-00018

Google’ın bu yıl içinde piyasaya sürmeyi planladığı iki Nexus telefona ait olduğu iddia edilen özellikler internete sızdı. Google’ın amiral gemisi Android M cihazlarının LG ve Huawei tarafından üretilmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Huawei tarafından üretilecek Nexus telefonun, LH tarafından üretilecek cihaza kıyasla daha büyük boyutlara sahip olması bekleniyor.

LG’nin üreteceği cihaz yine Nexus 5 adıyla satışa sunulacak. Ancak bu akıllı telefon, 5.2 inç ekranla birlikte gelecek. Yeni LG Nexus 5’in kasasının 8.8 veya 9.8 milimetre kalınlığında olması bekleniyor. Akıllı telefonun arkasına yerleştirilen parmak izi tarayıcısı, USB Type-C girişi ve ön yüzdeki hoparlörler yeni LG Nexus 5’in potansiyel özellikleri arasında bulunuyor.

Huawei’nin üreteceği Nexus telefonunun 5.7 inç ekrana sahip olması öngörülüyor. Daha önceki dedikodularda ekran boyutu 6 inç olarak işaret edilmişti. Yine de, 5.7 inç’lik ekran da Huawei Nexus telefonunu “phablet” kategorisine yerleştiriyor. 159.4 x 78.3 x 6.6/8.5 mm.’lik boyutlara sahip olması beklenen telefonun özellik setinin yeni LG Nexus 5’e benzer olması öngörülüyor. Cihazın arkasına yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı, ön hoparlörler ve USB Type-C girişi Huawei Nexus telefonunun özellikleri arasında sayılıyor.

Farklı üreticiler tarafından hazırlanan iki cihaza ait donanımsal özelliklerin bu kadar benzer olması kulağa şaşırtıcı gelse de, parmak izi tarayıcılarının Android M’in yerel parmak izi tanıma desteğini ön plana çıkarmak için yerleştirildiği düşünülüyor. İki akıllı telefonun da Android M’in final sürümünün yayınlanmasıyla birlikte satışa sunulması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER