Teknoloji

Nextbit’in Robin akıllı telefonu 399 dolardan ön siparişe sunuldu

nextbit-robin-010915

Kullanıcıların verilerini düzenli olarak çevrim içi ortamda yedekleyen, önceliği buluta veren akıllı telefon Nextbit Robin ön siparişe çıktı. 399 dolardan başlayan fiyatlarla alıcılarını bekleyen telefonun şubat ayından itibaren potansiyel sahipleriyle buluşması bekleniyor. Geçtiğimiz ay Kickstarter kampanyasıyla 1.36 milyon dolar gelir elde eden Nextbit, bağışçılara 299 dolar ve 349 dolar karşılığında Robin’e sahip olma şansı sağlamıştı.

Sevimli bir tasarıma sahip olan Nextbit Robin, kullanıcıların alışkanlıklarını öğrenmesiyle rakibi olabilecek orta sınıf Android telefonlarından ayrı bir yerde konumlanıyor. Bir süre boyunca bakılmayan fotoğraflar ve kullanılmayan uygulamalar, cihaz bir güç kaynağına ve kablosuz ağa bağlandığında otomatik olarak buluta aktarılıyor.

Şirket, bulut eş zamanlamasının avantajlarından faydalanarak Robin’i zamanla geliştirme vaadinde de bulunuyor. Eski HTC tasarım şefi Scott Croyle ile Android ekibi üyeleri Tom Moss ve Mike Chan tarafından 2012’de kurulan Nextbit, yola daha akıllı yedekleme yazılımlarıyla çıkmıştı. Şirket, 2015 itibarıyla rotasını donanıma çevirdi.

Yeşil ve siyah renk seçenekleriyle birlikte gelen Nextbit Robin; Qualcomm Snapdragon 808 işlemci, 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza barındırıyor. Kullanıcılara bulut üzerinde 100 GB’lık daha bir depolama alanı sunuluyor. 5.2 inç ekranı ve 13 megapiksel arka kamerasıyla yeni Android telefonlarıyla aynı çizgiye gelen Nextbit Robin, kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkacak.

İLGİLİ HABERLER