Manşetler

Nextbit’ten depolama alanı hiç tükenmeyen Android telefonu: Robin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nextbit-robin-010915

Hangi akıllı telefonu alırsanız alın, hepsi bazı somut kısıtlamalarla işliyor. Pil ömrü, ekran büyüklüğü veya dahili depolamada saklanabileceklerin kapasitesi hep belli bir sınıra sahip. Bazı akıllı telefonlarda depolama alanını artırmak için microSD kart kullanılsa da, pek çok senaryoda microSD kartlar arzulanan çözümü tam anlamıyla sağlayamıyor. Google’ın Android ekibinin eski üyeleri tarafından kurulan Nextbit, Robin adını verdiği ilk akıllı telefonunda depolama sorununa çareyi bulutta arıyor.

Nextbit Robin, 32 GB dahili depolama alanına sahip. Yani depolama alanının belli sınırları var. Ancak dahili hafızada boş alan tükenmeye başladığında Robin otomatik olarak fotoğrafları, videoları hatta uygulamaları buluta gönderip yer açabiliyor. Buluta gönderilen uygulamalar telefonda gri ikonlarla gösteriliyor ve bir dokunuşla tüm ayarlarını muhafaza etmiş biçimde Nextbit Robin’e tekrar yüklenebiliyor. Nextbit’in Android üzerine kurulu yazılımı kullanıcı alışkanlıklarını öğrenebilecek biçimde tasarlandığı için buluta göndereceği belge ve uygulamaları uzun süredir kullanılmayanların arasından seçiyor. Buluttaki fotoğraflar telefona tekrar indirilirken ekrana uygun optimize edilmiş biçimde indirilebiliyor. Böylelikle depolama alanından tasarruf sağlanabiliyor. Nextbit, yüksek çözünürlüklü fotoğrafların bulutta yedeklendiğinin altını çiziyor.

Google Fotoğraflar veya Microsoft OneDrive gibi servisler, bulutta fotoğraf yedekleme işlemini uzun süredir yerine getirebiliyor. Ancak Nextbit kendi çözümünün daha üstün olduğunu iddia ediyor. Nextbit Robin, Wi-Fi bağlantısı varken ve telefon şarjdayken yedekleme işlemini otomatik olarak gerçekleştiriyor ve kullanıcıların ekstra bir kontrol yapmasına gerek kalmıyor. Nextbit Robin’de isteğe bağlı olarak yedekleme yapmak da mümkün. Yapılan açıklamada Nextbit Robin’den buluta yedeklenen verilerin aynı yazılıma sahip başka cihazlara da aktarılabileceği belirtildi.

Nextbit’e göre, bu sürekli veri döngüsü Nextbit Robin’e kalabalık akıllı telefon pazarında önemli bir avantaj sağlayacak. Şirket Nextbit Robin satın alan herkese ücretsiz olarak 100 GB bulut depolama alanı sunacak.

1080p çözünürlüğünde 5.2 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 808 işlemci, 3 GB RAM 2680 mAh kapasiteli pil ve 13 megapiksel arka kamera Nextbit Robin’in donanımsal özellikleri arasında bulunuyor. Telefonda güç butonuna yerleştirilen parmak izi tarayıcısı ve USB Type-C girişi gibi bileşenler de bulunuyor.

Nextbit Robin, bir Kickstarter kampanyası aracılığıyla satışa sunuldu. 30 gün boyunca devam edecek kampanyada ilk destekçilere telefona 299 dolar karşılığında sahip olma fırsatı verilecek. Diğer destekçilerin ise 349 dolar ödemesi gerekecek. 2016’nın ocak ayında sevkiyatına başlanması beklenen cihaz, 399 dolardan satılacak.

İLGİLİ HABERLER