Teknoloji

Netkent ve Turkcell dijital üniversite eğitimi için güçlerini birleştiriyor

netkent turkcell

Kısa adı Netkent olan Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi, 15 Ekim’de eğitime başlayacak. Netkent, tüm eğitimin dijital ortamda çevrimiçi verilmesiyle diğer üniversitelerden farklı bir yerde duruyor. Bölgenin ilk dijital üniversitesi olan Netkent’in ihtiyaç duyduğu dijital altyapıyı ise Turkcell sağlıyor. Öğrenciler Netkent’in tüm içeriğine ve derslere internetten Turkcell ile erişebilecek.

Netkent ve Turkcell arasındaki işbirliğinin duyurulduğu toplantıda konuşan Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi’nin rektörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, teknolojik gelişmelerin yeni meslek dallarını zorladığını ve yakın gelecekte meslek alanlarının önemli bir bölümü kaybolacağını belirtti. Kahraman, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün etkili olan mesleklerin büyük bölümü önümüzdeki on yılda kaybolacak, gelişmelere ayak uyduramayanlar çok yakın bir dönemde işlerini yitirecek. Hatta daha önce olmayan ve bugün hayatımızda bulunan yenilikçi, öncü mesleklerin bir bölümü de kaybolacak. Üniversite bitirmiş, meslek edinmiş kişilerin çağa uygun ikinci bir eğitim alması şart. Kariyerlerini yenilemesi bir zorunluluk. İnsanların çağcıl olmak için bir meslek ömründe beş kez yeniden öğrenim görmesi gerekiyor. Yeni mesleklere açılmak, kendilerine ikinci bir fırsatı vermek, yeni bir kariyere hazırlanmak da bugünkü meslek insanlarının en önemli ve ciddi talepleri arasında. Öte yandan üniversiteye girenlerin bölümlerinden mutsuz oldukları bir gerçek. Mezuniyet alanlarıyla çalışma alanları arasında artık çok küçük bir ilişki var. İnsanlara diledikleri eğitimi alarak hayallerini yaşatmak fırsatını vermek bir sorumluluktur. Onlara ve herkese Netkent’i sunuyoruz.”

Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için her alanda olduğu gibi eğitim alanında da dijitalleşme sürecini bir an önce tamamlaması gerekiyor. Bu anlamda tüm süreçlerini dijital ortamda sürdüren, üniversite eğitimini sadece online olarak veren Netkent yaptığımız bu işbirliği büyük önem taşıyor. Dünyanın ilk dijital operatörü olarak dijital tecrübemizi eğitim alanında da Türkiye’nin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Daha önce şehirlerden iş dünyasına, sağlıktan spora değin birçok alandaki dijital dönüşüme öncülük etmiştik. Bu anlaşmayla eğitim alanında da deneyimlerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Öğrencilerin üniversite eğitimleri boyunca tüm iletişim ihtiyaçlarını kendilerine bir paket olarak sunuyoruz. İnanıyoruz ki onlar da üniversitelerinin kendilerine sunduğu bu eşsiz fayda ile okullarını en iyi şekilde bitirerek, ülkemizin dijitalleşme yolculuğundaki yerlerini alacaklar. Netkent ile başlattığımız bu işbirliğini önümüzdeki günlerde daha da ileriye taşımayı planlıyoruz. Eğitim yolundaki bu üstün çabaları nedeniyle Netkent’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Turkcell öğrencilere Lifecell Netkent paketini sunuyor

İki taraf arasındaki işbirliği çerçevelerinde öğrencilere eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabilecekleri özel bir paket sunulacak. Lifecell Netkent adını taşıyan pakette aylık 3 GB + 3 GB (Saat 22.00 ? 06:00 arası geçerli) toplam 6 GB internet, her yöne geçerli 500DK konuşma ve 100 SMS yer alıyor.Bu tarifede yine dersleri izleyecekleri www.netkent.edu.tr adresinde geçerli aylık 20GB internet de ayrıca tanımlanacak. Pakette bulunan BiP’te her yöne geçerli 1000 dakika sayesinde öğrenciler sabit yönlere de arama yapabilecek. 5 GB fizy ve 5 GB Dergilik erişim hakları da paketin içinde yer alıyor. Dijital üniversitenin öğrencileri, BiP’teki Netkent paketi üzerinden okullarıyla ilgili bilgilere ve duyurulara ulaşabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER