Teknoloji

Netgear Arlo kamera serisini ayrı bir şirkete dönüştürüyor

netgear arloNetgear Arlo serisi akıllı güvenlik kameralarının popülaritesiyle övünmeyi fazlasıyla seviyor. Kameranın satış performansının Netgear’ı ne denli memnun ettiği de, Arlo serisini bağımsız bir şirkete dönüştürme planından anlaşılıyor.

Arlo’yu bağımsız bir şirkete dönüştürdükten sonra halka arz etmeyi de planlıyor. Yeni şirketin başına ise daha önce Vizio’da teknoloji şefi olarak görev yapan Matthew McRae gelecek. McRae hâli hazırda Netgear’ın üst düzey yönetiminde görev yapıyor.

Arlo serisinin bağımsızlıkla büyümek için daha fazla alana ve daha özel kaynaklara sahip olması bekleniyor. Ancak bu kararın uzun vadede Netgear’ın aleyhine olabileceği de belirtiliyor. Şirketin bünyesindeki tek başarılı ürün olan Arlo’nun satış gelirleri ikiye katlanırken, portföydeki diğer ürünlerin satışları ise düşüyor. Netgear’in açıklamalarına göre, Arlo hâli hazırda akıllı güvenlik kamerası pazarındaki diğer rakiplerinden daha hızlı büyüyor.

Netgear Arlo için doğru bir karar mı verdi?

Netgear Arlo’nun büyüme trendinden daha iyi yararlanmak adına böyle bir karar alsa da, küçük ölçekli teknoloji şirketlerinin son zamanlarda ciddi sıkıntılar yaşadığını unutmamak gerekiyor. GoPro ve Jawbone gibi şirketlerin teknoloji devleriyle mücadelede yaşadığı sıkıntılar biliniyor. Google ve Amazon gibi şirketlerle yarışa girecek Arlo’nun da işinin çok kolay olmayacağı görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER