Eğlence

Netflix yurt dışında izleme planlarına zam yaptı

Netflix türkiye

Netflix, yurt dışındaki içerik yayın planlarına yüzde 13 ile 18 arasında değişen oranlarda zam yapıyor. CNBC‘nin haberine göre, en düşük paketin fiyatı 8 dolardan 9 dolara çıkarken, 11 dolarlık ve 14 dolarlık aylık planlar da sırasıyla 13 dolar ve 16 dolara yükseliyor. Yeni aboneler daha yüksek fiyatlı tarifelerden hizmet almaya hemen başlayacak. Mevcut Netflix aboneleri ise önümüzdeki üç ay içinde fiyat artışından etkilenecek.

Netflix, ABD’de en son 2017 yılında yurt dışında iki üst planında fiyat artışına gitmişti. Netflix, CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Netflix deneyimini iyileştirmek ve mükemmel eğlenceyi sunmak için yatırımlarımızı sürdürdükçe, fiyatlarımızda zaman zaman değişiklikler yapıyoruz.” şeklinde bir cümle kullandı.

İçerik yayın devi orijinal içerikler için milyarlarca dolar yatırıyor. Orijinal içerikler arasında House of Cards, Stranger Things gibi yapımlar da var. Son olarak da Hakan: Muhafız ile birlikte ilk Türkçe yapım da çıkarılmıştı. Netflix, rekabet için orijinal yapımların ne kadar önemli olduğunun farkına vardı. Bunun için son olarak geçtiğimiz ekim ayında, genel kurumsal faaliyetlere kaynak yaratmak için 2 milyar dolar daha borç aldığını açıkladı. Bu para içerik satın alımlarına, yapımına ve geliştirilmesine, aynı zamanda yatırımlara harcanacak. Geçen yılın sonlarına doğru Netflix’in belirli bölgelerde daha yüksek fiyatlı “Ultra” tarifesini test ettiğine dair haberler çıkmıştı.

Yeni fiyatlandırma ABD’deki abonelerin yanı sıra dolar üzerinden fiyatlandırma yapılan Latin Amerika ülkelerinde de geçerli olacak. Türkiye’deki aboneler için ise henüz bir fiyat artışına dair işaret yok. Temel, Standart ve Özel paketler sırasıyla 15,99, 27,99 ve 39,99 TL’lik aylık ödemelerle sunuluyor.

Netflix’ten de konuyla ilgili resmi bir açıklama geldi. Şirket, “Netflix abonelik ücreti artışları her ülkeye özel olarak gerçekleştiriliyor. ABD pazarında görülen artış, tüm dünyada ya da Türkiye’de benzer bir artışın yaşanacağı anlamına gelmiyor.” dedi.


Güncelleme: Bu haber Netflix’ten gelen açıklamayla güncellenmiştir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER