Eğlence

Netflix yanlış hareketleri engellemek için ekran kilidi koyuyor

netflix android

Telefonunuz üzerinde Netflix’te film veya dizi izlerken yanlışlıkla bir tuşa basıp oynayan içeriği berbat etmek sinir bozucu olabilir. Neyse ki, Netflix Android cihazlarında bunu engellemeyi sağlayan bir özellik sunmaya başladı.

9to5Google‘ın haberine göre, bu yeni özellik Android kullanıcılarının Netflix mobil uygulamasını kullanırken yanlışlıkla ekrana dokunmalarının önüne geçiyor. “Ekran kilidi” özelliği bir dizi veya film izlemeye başladığınızda ekranın alt kısmında görünüyor. Ekran kilidini etkinleştirdiğinizde Oynat/Duraklat gibi tuşların gösterimi durdurulacak, böylelikle yanlışlıkla çalan içeriği durdurmak veya altyazıları yanlışlıkla açmak gibi bir durum engellenecek.

Eğer ekran kilidini devre dışı bırakmak isterseniz, ekrana tıklatın ve “kilit açıldı” mesajını görmek için çift tıklatın.

Sürükleyerek geri gitmek gibi Android sistem hareketleri bu özellik etkinleştirilse bile hâlâ çalışmaya devam ediyor. Yani, bu özellik hâlâ yanlış hareketlere neden olabilir. Yine de, bir şeyler izlerken başka uygulamalara atlamaya meyilli biriyseniz ya da küçük çocuğunuz bir şeyler izliyorsa, bu özellik sayesinde düzgün bir izleme deneyimi elde etmek mümkün olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER