EğlenceManşetler

Netflix Türkiye üyelik ücretlerine bir yıl içinde ikinci kez zam geldi

netflix üyelik ücretleri

Netflix Türkiye üyelik ücretleri bir yıl içinde ikinci kez zamlandı. Daha önce nisan ayının hemen başında gelen zamla birlikte abonelik fiyatları yüzde 40’a varan oranlarda artmıştı. Aradan geçen zaman zarfında dövizde meydana gelen artış nedeniyle ikinci bir zam Netflix için de kaçınılmaz olmuş gibi görünüyor. Son gelen zamla birlikte Netflix üyelik ücreti 45,99 TL’den başlıyor ve 93,99 TL’ye kadar değişiklik gösteriyor.

Netflix, abonelik fiyatlarındaki artışların yol açtığı üye sayısı kaybını gidermek için farklı bir yol denemeye hazırlanıyor. Bir süredir şirketin reklamlı bir abonelik modeli üzerinde çalıştığı ve denemeler yaptığı konuşuluyor. Söz konusu hizmetin 2022 bitmeden yurt dışında kullanıma sunulabileceği söyleniyor. Türkiye üyelik ücretlerinde fiyatların geçen yıl bu zamanlara göre dikkate değer oranda yükselmiş olması, reklamlı abonelik modelinin ülkemiz için de fazla zaman geçmeden kullanıma sunulabileceğini akıllara getiriyor.

Netflix, fiyat artışını web sitesine yansıttı ve bu ay itibarıyla hizmete olanlar zamlı tarife üzerinden ücretlendirilecek. Eğer mevcut dönem faturanız kesildiyse, fiyat artışı bir sonraki ay faturanıza yansıtılacaktır.

Netflix paketleri ve yeni ücretleri

Netflix’in Temel, Standart ve Özel olmak üzere üç farklı izleme seçeneği bulunuyor. Bu paketlerin sahip olduğu özellikler ve yeni fiyatları aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • Temel: Ayda 45,99 TL ücret.  İyi – SD (480p) video kalitesi. İstediğiniz telefonda, tablette, bilgisayarda veya TV’de izleyin. Aynı anda sadece tek bir cihazda içerik izleme imkanı.
  • Standart: Ayda 69,99 TL ücret. Daha Yüksek – Full HD (1080p) video kalitesi. İstediğiniz telefonda, tablette, bilgisayarda veya TV’de izleyin. Aynı anda 2 farklı cihazda içerik izleme imkanı.
  • Özel: Ayda 93,99 TL ücret. En İyi – Ultra HD (4K) ve HDR video kalitesi. İstediğiniz telefonda, tablette, bilgisayarda veya TV’de izleyin. Aynı anda 4 farklı cihazda içerik izleme imkanı.

Netflix üyelik ücretleri eski ve yeni fiyatların karşılaştırması

[table id=69 /]

Netflix’i daha ucuza izlemenin yolları

Netflix’teki fiyat artışının etkilerini biraz olsun gidermenin çeşitli yolları var. Papara, Paycell gibi çeşitli ödeme uygulamaları, nakit iade kampanyaları aracılığıyla Netflix ücretinin bir kısmını geri ödüyor. Böylelikle toplamda Netflix aboneliğiniz biraz daha ucuza gelmiş oluyor. Söz konusu avantajlardan yararlanmak için ödeme uygulamalarından bir tanesini indirmeniz, üye olmanız, daha sonra bir kredi kartı oluşturarak Netflix ödeme bilgilerinde bu kart bilgilerini kullanmanız gerekiyor. İşte bazı Netflix indirim avantajları:

  • Papara: Her ay Netflix’te Papara Card ile yapacağınız toplam 40 TL’lik harcamanın yüzde 50’si hesabınıza geri ödeniyor. Her ay en fazla 20 TL nakit kazanabilirsiniz. Bu programın 2022 sonuna kadar geçerli olduğu belirtiliyor.
  • Tosla: 30 Eylül tarihine kadar geçerli kampanyada, aralarında Netflix’in de bulunduğu servislerde 15 TL’ye kadar nakit iadesi alma imkanı var.

İLGİLİ HABERLER