Teknoloji

Netflix TV uygulaması kullanıcılarına yeni çıkan içerikleri hatırlatacak

netflix tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, abonelerinin izlemeyi planladıkları programları unutmasını istemiyor. Şirket, bunun için TV uygulamasını güncelliyor. Netflix TV uygulamasına eklenen “En yeniler” isimli bölümde o hafta içinde yayınlanan ve ertesi hafta yayınlanacak olan filmler ve dizi sezonları gösterilecek.

İçerikler bu bölümde fragmanlarıyla birlikte yer alacak. Henüz yayınlanmamış içerikler için bu bölüm üzerinden bir hatırlatıcı oluşturulabilecek. İlgili içerik yayınlandıktan sonra Netflix’in TV uygulamasını açanlar, hatırlatma mesajıyla karşılaşacak. Listedeki içerikler, kullanıcıların zevkleri ve tercihleri doğrultusunda belirlenecek.

En yeniler bölümünü Netflix’in akıllı TV uygulamasının yanı sıra çevrimiçi yayın cihazları ve oyun konsollarındaki uygulamalarında da bulmak mümkün olacak. Söz konusu bölüm her gün güncellenecek. Bu özelliğin akıllara Netflix’in Android uygulamasında bulunan “Yakında” bölümüne benzer olduğu da söylenebilir.

Netflix TV uygulamasını kullananlar şimdiye kadar önerileri görmek için genellikle “Yeni yayınlananlar” veya “Popüler” sekmelerinden yararlanıyordu. Bu yeni bölüm sayesinde içerik keşif süreci biraz daha dinamik hâle gelirken, Netflix’in “En yeniler” bölümünü web uygulamasına eklememesinin tuhaf bir tercih olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER