Eğlence

Netflix’ten hikayeler tadında mobil ön izlemeler özelliği

netflix mobil

netflix hikayeler mobil ön izlemelerNetflix mobil ön izlemeler olarak adlandırılan yeni bir özellik duyurdu. Instagram ve Snapchat’te gördüğümüz hikâyelere benzer bir mantıkla işleyen bu özellik, abonelik tabanlı servisteki filmler, diziler ve programlardan küçük ön izlemeler görmeyi sağlıyor.

30 saniyelik mobil videolar düşey yönde gösterilen fragmanlar niteliğini taşıyor. Bunları izlemek için telefonu yan çevirmek gerekmiyor.

Ön izlemeler uygulamayı açtığınızda uygulamanın üst kısmında karşınıza çıkıyor. Ön izlemeyi başlatmak için gördüğünüz dairelere tıklatmanız gerekiyor. Netflix bu klipleri slayt gösterileri olarak tanımlıyor. Bunları daha sonra izlemek için izleme listelerinize ekleyebilir veya hemen izleyebilirsiniz.

Atlamak için ekranda sürüklemek veya ekrana tıklatmak yeterli oluyor, bir sonraki ön izlemeye geçiliyor. Burada da Instagram’daki gibi bir deneyimin sunulduğunu görüyoruz. Netflix’in TV gösterimleri bile alışılmış düzende karşımıza çıkıyor, en üstte çalma durumunu gösteren bir ilerleme çubuğu var. Aynı zamanda ek bloklar da ne kadar videonun olduğunu gösteriyor.

Netflix’in hikâyeler tadındaki özelliği şu anda ABD’deki kullanıcılar için sunulmuş durumda. Türkiye’deki kullanıcılar henüz bu yeniliği göremiyor. Netflix geçen yıl TV’deki uygulamalarına video ön izlemeler getirmişti. Mobil ön izlemelerin de kullanıcıların zevkine göre özelleştirildiğini söylüyor. Mobil ön izlemelerin iOS uygulamalarına geldiği, Android için de çok yakında çıkacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER