EğlenceManşetler

Netflix TV arayüzüne yeni bir kenar çubuğu ekledi, filmler ve dizileri böldü

netflix tv yeni tasarım

netflix tv yeni tasarımNetflix, TV uygulamalarında sunduğu kullanıcı deneyiminde yapmakta olduğu büyük değişiklikleri duyurdu.

Şirketin ürün inovasyonundan sorumlu direktörü Stephen Garcia yeni kullanıcı arayüzünün, sadece birkaç tuşu kullanılabilen uzaktan kumandalarda bile kullanıcıların TV’lerinde, aradıkları içerikleri daha kolay bulmalarına yönelik olarak gerçekleştirilen titiz araştırma ve test süreçleri sonucunda ortaya çıktığını vurguladı. Yenilenmiş görünüm Netflix’in oyun konsolları, set üstü cihazları ve akıllı TV uygulamaları gibi büyük ekran uygulamalarında sunulmaya başlandı.

En büyük yenilik sol kenara eklenen yeni bir kenar çubuğu oldu. Burada Arama, Ana Ekran, Diziler, Filmler, Listem ve Yeni gibi seçenekler bulunuyor. Ne yazık ki, yakın gelecekte Netflix’ten ayrılacak yapımlar için özel bir bölüm açılmamış. Netflix’in tasarımı YouTube’un TV uygulamalarında sunduğuna benzer bir sol kenar çubuğu elde etmiş oldu. Koyu gri arka planı da gözü yormuyor.

Kenar çubuğu sayesinde istediğiniz içeriğe çok daha kolay biçimde erişebilirsiniz. Filmleri ve dizileri de bölmek iyi bi bir başlangıç olmuş. Garcia, araştırmalarının bir üyenin tam olarak neyi izlemek istediğini bilmediğini ortaya çıkardığını kaydetti. Ancak kendilerinin de onların bir diziyi mi yoksa daha uzun bir filmi mi izleyecek ruh hâlinde olduklarını anlayabileceklerini vurguladı.

Listem adı verilen özel bir bölümde aşağı doğru kaydırılarak gezilebilen türler ve tavsiyeler yer alıyor. Netflix’te daha önce bu tarz tür ve tavsiye listelerine erişmek zordu. Bu nedenle yeni özellik kullanıcıların hoşuna gidecektir. Eğer geleneksel Netflix menü sistemini isterseniz, bunun için Ana Ekran bölümü sizi bekliyor. Şimdi burada da seçtiğiniz içeriğin ön izlemesini daha büyük boyutlu bir video ekranında yapabilirsiniz.

Netflix, müşteri geri bildirimlerine önem vereceğini ve yeni tasarımda sürekli iyileştirmeler yapacağını kaydetti. Önümüzdeki zamanlarda bu arayüze yeni bölümlerin eklendiğini görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER