Eğlence

Netflix’ten Türkiye’deki potansiyel kullanıcılarını üzecek karar

netflix avrupa koronavirüs

Dünyanın en popüler çevrimiçi video içerik platformlarından biri olan Netflix, Türkiye için ilginç bir karar verdi. Şimdiye kadar Türkiye’deki kullanıcılar, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi, Netflix’e bir ay boyunca ücretsiz olarak erişebiliyordu. Ancak bundan böyle Türkiye’deki kullanıcıların Netflix’i bir ay boyunca ücret ödemeden denemesi mümkün olmayacak.

Netflix’ten hâlihazırda konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Netflix Destek Merkezi’ndeki “Ücretsiz Denemeler Hakkında” başlıklı bölümde konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Şu anda ülkenizde ücretsiz deneme sunulmamaktadır. Yeni üyeliğinizi başlatmak için Netflix.com adresine gidin, size en uygun planı ve ödeme seçeneğini seçin, e-posta adresinizi girin, bir parola belirleyin ve izlemeye başlayın.”

Söz konusu bilginin Türkiye için geçerli olduğu da destek merkezi sayfasında açık biçimde belirtiliyor.

netflix türkiye

Netflix, Türkiye için neden böyle bir karar aldığı konusunda bir açıklama yapmasa da, akıllara bazı ihtimaller geliyor. Bu ihtimallerin ilki, ücretsiz deneme özelliğinin çok sayıda kullanıcı tarafından kötüye kullanılması oluyor. Netflix’in bu durumu doğrulama olasılığının düşük göründüğünü de söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER