Eğlence

Netflix’in yeni Oscar silahı The Power of the Dog olacak

netflix reklamlı paket

Netflix The Power of The Dog filminin küresel haklarını satın aldı. Jane Campion‘un yöneteceği filmin başrollerini Elisabeth Moss ve Benedict Cumberbatch paylaşacak. Filmi 2021’de hem kendi platformunda hem de sinemalarda vizyona sokmayı planlayan Netflix, böylelikle Oscar yolunun da açılmasını hedefliyor.

Film, Thomas Savage’ın 1967’de yayınlanan aynı isimli kitabından beyaz perdeye uyarlanıyor. Kitapta ABD’nin Montana eyaletindeki en büyük çiftliğin sahibi olan iki erkek kardeşin hikayesi anlatılıyor. Farklı kutupları temsil eden iki kardeş içinde zeki ancak zalim olan Phil’i Benedict Cumberbatch canlandırıyor. Daha kibar ve titiz bir karakter olan George’un aniden Elisabeth Moss’un canlandırdığı genç bir dulla evlenmesi işleri değiştiriyor ve Phil, kardeşinin eşine karşı acımasız bir mücadele başlatıyor.

Filmin ön yapım çalışmaları 2019’un sonunda başlayacak. Senaryoyu kitaptan uyarlayan yönetmen Jane Campion, hikayeyi aklından çıkaramadığı için beyaz perdeye aktarmak istediğini belirtti. Campion, The Power of the Dog’un büyük ekranda görünmeyi hak eden muhteşem bir kitap olduğunu da sözlerine ekledi.

Netflix The Power of the Dog ile Roma’nın başarısını tekrarlamayı amaçlıyor. Roma, 2019’da aralarında En İyi Yönetmen’in de bulunduğu üç dalda Oscar kazanmıştı.

İLGİLİ HABERLER