Eğlence

Netflix şifresini başkalarıyla paylaşarak ortak izlemenin sonu geliyor

netflix reklamlı paket

Netflix, aynı evde yaşamayan kişilerden hizmeti kullanım için ekstra bir ücret ödemelerini isteyerek yaygın olarak kullanılan şifre paylaşımı hareketinin önüne geçeceğini duyurdu.

Şirketin ürün inovasyonu direktörü Chengyi Long, bir blog yazısında, “Bunlar son derece popüler olsa da, Netflix’in ne zaman ve nasıl paylaşılabileceği konusunda kafa karışıklığı yarattı. Sonuç olarak, hesaplar haneler arasında paylaşılıyor ve bu da üyelerimiz için harika yeni TV ve filmlere yatırım yapma yeteneğimizi etkiliyor.”

Gerçekleştireceği bir test döneminde Netflix, bu yeni yaklaşımını Şili, Kosta Rika ve Peru olmak üzere üç ülkede deneyecek. Burada, görüntüleme profillerini yeni hesaplara (kendi birincil hesabınız veya başka birinin hesabına) aktarma olanağı sunulacak. Ayrıca aboneler Şili’de 2.380 CLP, ABD’de 2.99 USD Kosta Rika ve Peru’da 7.9 PEN olarak belirlenen indirimli fiyatlarla paketlerine fazladan bir görüntüleme profili ekleyebileceklerine dair uyarılarla karşılaşacaklar.

Bu, Netflix’in hesap şifresi paylaşımına yönelik bir kısıtlamayı ilk denemesi değil. Geçen yıl şirket, yetkisiz kullanıcıların başkalarının hesaplarına girmesini önlemek için bir hesap doğrulama aracına dair denemeler yaptı.

Ancak “fazladan üye ekleme” ve “profil aktarma” gibi özelliklerinin eklenmesi, Netflix’in şirketin abone sayıları sabit kalmaya devam ederken büyümeye nasıl devam edebileceği konusunda stratejik olarak düşündüğünü gösteriyor. Netflix’in akış hizmetlerinin kralı olarak tahtı elinde tutmayı planlıyorsa, daha pahalı orijinalleri finanse etmeye devam etmesi gerekiyor. Bu para bir yerden gelmeli ki; Long da kaleme aldığı blog yazısında bunu dile getirdi.

Anlayacağınız o ki, yakın bir gelecekte Netflix kullanıcı adı ve şifresini başkalarıyla paylaşarak tek bir izleme profili üzerinden ortaklaşa izleme dönemi sona erebilir.

İLGİLİ HABERLER