Eğlence

Netflix sadece ses oynatma modunu kullanıma sunuyor

netflix türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix Android uygulamasında sadece ses oynatma modunu sunmaya başlıyor. Şirket böylelikle podcast furyasına farklı bir açıdan yaklaşıyor. Android Police sitesinin haberine göre, söz konusu özellik sunucu güncellemesi olarak kullanıcılara ulaştırılıyor. Güncellemeyi alan kullanıcılar, tam ekranda bir dizi veya film izlerken “Video kapalı” butonunu görüyor. Bu butona dokunulduğunda ekran kararıyor ve kullanıcılar sadece ses duyuyor.

Kullanıcılar bu modu, uygulama ayları içinden “Sadece Ses” seçeneği üzerinden de aktif hâle getirebilecek. Bu modda kullanıcılara “Daima Açık”, “”Kulaklık veya Harici Hoparlör” ve “Kapalı” seçenekleri sunuluyor.

Video gösterimini kapatmak, data tüketimini azaltmayı sağlıyor. Bunun özellikle arka planda ses olması için Netflix’i açanları memnun edecek bir özellik olduğu söylenebilir. Bunun görsellikten ziyade anlatımın önemli olduğu içeriklerde faydalı bir imkan olduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır.

Netflix sadece ses oynatma özelliğini yukarıda da belirttiğimiz gibi Android uygulamasında sunuyor. Ancak önümüzdeki dönemde bu özelliğin Netflix’in iOS uygulamasına da gelmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER