Eğlence

Netflix Roald Dahl katalogunu yöneten şirketi satın aldı

netflix roald dahl

Netflix bundan üç yıl önce Roald Dahl kitaplarının haklarını satın almıştı. Şirket ünlü yazarın kitaplarının üstüne kurulu bir animasyon dünyası oluşturmak amacıyla yola çıkmıştı. Netflix şimdi de ünlü yazarın katalogunu yöneten şirketi satın aldı. Multimedya devinin Roald Dahl Story Company isimli şirketle ilgilendiğine dair haberler geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

Willy Wonka, Koca Sevimli Dev ve Matilda gibi karakterlerin bulunduğu Roald Dahl evreni için Netflix’in ne kadar ödediği bilinmiyor. Ancak şirketin 2018’de 16 Roald Dahl kitabının lisans hakları için 100 milyon dolar ödediği söyleniyor. Bu da Netflix’in Roald Dahl katalogu için ödediği meblağın 100 milyon doların üstünde olduğu anlamına geliyor.

Eski anlaşma çerçevesinde Netflix, Roald Dahl’ın eserlerini animasyona dönüştürmek için ünlü yönetme Taika Waititi ile çalışıyordu. Waititi’nin geliştirdiği projeler arasında Charlie’nin Çikolata Fabrikası ile devam filmi Charlie ve Büyük Cam Asansör, iki farklı Matilda versiyonu ve Koca Sevimli Dev çizgi filmi yer alıyor.

Netflix yeni dönemde Roald Dahl kitaplarını daha farklı formatlarda izleyicilerle buluşturmayı amaçlıyor. Şirketten yapılan açıklamada katalogdan animasyonların yanı sıra canlı filmlerde, TV dizilerinde, oyunlarda, tiyatroda, tüketici ürünlerinde ve kapsayıcı deneyimlerde faydalanılacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER