EğlenceManşetler

Netflix reklamlı abonelik seçeneği sunabilir

netflix izlenme sayısı

Uzun yıllar boyunca reklamlı abonelik seçeneği sunma çağrılarını reddeden Netflix, bu tutumunu değiştirmeye hazır görünüyor. Şirketin eş kurucusu ve eş CEO’su Reed Hastings, 2022’nin birinci çeyreğine ait finans raporunun değerlendirildiği toplantıda değişimin işaretini verdi.

Hastings, daha düşük fiyatlarla reklamlı abonelik seçeneğini kullanıcılara sunmaya “oldukça açık” olduklarını belirtti. Bu seçeneği değerlendirmeye almış gibi görünen Netflix, 2023 veya 2024’te reklamlı abonelik paketini kullanıcılarıyla buluşturabilir. Reklamlı abonelik paketinin şirket için büyük bir değişim niteliği taşıdığını söyleyen Hastings, bu fikre uzun süre boyunca karşı çıktığını da hatırlattı. Netflix’in eş kurucusu ve CEO’su, reklamların karmaşıklığına karşı olduğunu ve aboneliklerin basit olması gerektiğine inandığını dile getirdi.

Hastings artık reklamlı abonelik paketinin “az para ödemek isteyen ve reklamlara dayanıklı” kullanıcılar için kulağa oldukça mantıklı geldiğini düşünüyor.

Reklamlı abonelik fikrini değerlendiren ilk servisin Netflix olmadığını belirtmek gerekiyor. Hulu, Peacock ve HBO Max gibi servislerde reklamlı abonelik paketi hâlihazırda mevcut. Disney Plus’ta ise reklamlı abonelik paketi 2022’nin sonu itibarıyla kullanımda olacak. Ülkemizde de Exxen reklamlı abonelik seçeneği sunuyor.

Netflix’in Türkiye’deki abonelik ücretlerine kısa süre önce zam gelmişti. Zammın ardından mevcut abonelik seçeneklerinin fiyatları 37,99 ila 77,99 TL arasında değişiyor. Mevcut koşullar çerçevesinde, reklamlı abonelik paketinin fiyatının 37,99 TL’nin altında olacağını tahmin etmek pek zor değil. Netflix’in abone sayısı artışını hızlandırmak için bu fikri değerlendirmeye aldığını söylemek de yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER