Eğlence

Netflix’in reklam destekli paketi ABD’de istikrarlı bir artış yakalıyor

netflix şifre paylaşımı

Netflix’in reklam destekli abonelik paketi, Bloomberg tarafından görülen iç verilere göre, ABD’de yaklaşık bir milyon kullanıcıya ulaştı. Kasım ayının başında açılmış olan bu paket, başlangıçta yavaş bir ivme yakalamış gibi görünüyor. Analiz şirketi Antenna’ya göre de, ocak ayında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yeni aboneliklerin yüzde 19’u, 6.99 dolarlık reklam destekli paketi tercih etti.

Bloomberg, gördüğü iç verinin en az bir ay öncesine ait olduğunu ve aynı hesap üzerinden birden fazla kullanıcının izlemesini hesaba katmadığını belirtiyor. Ancak, bu veriler Netflix’in, tarihindeki büyük bölümünde abonelik gelirlerine bağımlı kaldıktan sonra, yeni gelir akışıyla ayaklarını yere sağlam basmaya başladığını gösteriyor. Ayrıca, Bloomberg reklam destekli abonelerin, geleneksel reklamsız planlardan düşük bir pakete geçen kullanıcılar yerine, hizmete yeni katılanlar olduğunu belirtiyor.

Antenna’nın analizi ise, Netflix’in reklam destekli modele geçişinin, HBO Max ve Disney Plus’ın sırasıyla Haziran 2021 ve Aralık 2022‘de reklam destekli paketlerini çıkardığında gördüğünden daha yavaş olduğunu gösteriyor. Üçüncü ayında, yeni Disney Plus aboneliklerinin yüzde 36’sı reklam destekli planı tercih ederken, bu oran HBO Max için yüzde 21 ve Netflix için yüzde 19 oldu. Ancak, başlangıçta izlenme garantilerini karşılayamayan Netflix’in, reklamverenler için tahminlerini şu anda yerine getirdiği dikkate değer.

Buna rağmen, reklam destekli kullanıcılar, Netflix’in 74 milyonluk ABD kullanıcı kitlesinin sadece küçük bir bölümünü oluşturuyor. Ancak önümüzdeki aylarda bu durum değişebilir, çünkü şirketin uzun zamandır vadettiği şifre paylaşımına yönelik müdahalelerini daha geniş bir kapsama alması bekleniyor. Eğer bir kullanıcı, arkadaşıyla hesabını paylaşacak kadar fiyat hassasiyetine sahipse, aynı kullanıcının daha uygun fiyatlı bir reklam destekli paketi tercih etmeye de yatkın olabileceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER