Eğlence

Netflix yeni filmlerini önce sinema salonlarında gösterecek

Netflix türkiye

Netflix ve Amerikan sinema salonu zincirleri arasında uzun süredir devam eden görüşmeler nihayet bir sonuca ulaştı. Yapılan anlaşmaya göre; Martin Scorsese’nin yönettiği ve başrollerini Robert De Niro ile Al Pacino’nun paylaştığı The Irishman ilk olarak 1 Kasım’da ABD’de sinemalarda gösterime girecek. Film, 27 Kasım’da Netflix’te yayınlanacak.

The Irishman, Netflix’le geleneksel sinema endüstrisi arasındaki uzun süreli çekişmenin en son halkası olmuştu. AMC ve Regal gibi Amerikan sinema zincirleri, filmlerin sinemalarda vizyona girmesiyle çevrimiçi platformlarda gösterilmesi arasında en az 90 günlük bir süre bulunmasını talep etmişti. Sinema salonları böylelikle daha uzun süre boyunca izleyici çekebilmeyi hedeflemişti.

Netflix ise yüksek profilli ve ödüllü filmlerle prestij kazanmayı amaçlıyor. Steven Spielberg gibi önemli yönetmenler, Netflix’in filmlerini “TV filmi” olarak tanımlıyor ve prestijli ödüller için yarışmamaları gerektiğini savunuyor. Şirketin filmlerini sinema salonlarında gösterme kararında ödüller için yarışmasının önüne çıkarılabilecek engelleri aşma isteği de önemli bir rol oynuyor. Oscar’ları dağıtan ABD Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, çevrimiçi servislerin filmlerinin Oscar’larda yarışmasının engellenmesine yönelik bir teklifi reddetmişti. Ancak bu durumun ileride değişmesi ihtimali, Netflix’i harekete geçmeye sevketmiş olabilir.

Netflix’in sonbaharda yayınlamayı planladığı on film de çevrimiçi platformdan önce sinema salonlarında gösterilecek. Bu filmler arasında Steven Soderbergh’in yönettiği The Laundromat da bulunuyor. 7 Eylül’de sinemalarda vizyona girecek olan film, 18 Ekim’de Netflix’te izleyicilerin karşısına çıkacak.

Netflix 2018’de dört filmini sinemalarda göstermişti

Netflix, geçtiğimiz yıl sadece dört filmini sinema salonlarında vizyona sokmuştu. Bird Box, The Ballad of Buster Scruggs, Mowgli ve Oscar ödüllü Roma, sinemalarda da izleyicilerle buluşmuştu.

İLGİLİ HABERLER