Eğlence

Netflix önemli sahneleri yeniden izlemeyi kolaylaştırmayı test ediyor

netflix reklamlı paket
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bazen bir dizi veya filmdeki etkileyici veya anlaşılmayan bir sahneyi ikinci kez izlemeye yönelik bir istek veya gereksinim oluşabiliyor. Ancak pek çok video servisi, oldukça basit geri veya ileri sarma seçenekleri sunuyor. Netflix bu konuda mevcut çözümlerden daha iyisini sağlayabileceğine inanıyor.

Şirket tarafından LA Times‘a yapılan açıklamaya göre, hâlihazırda bir sahneyi en baştan izlemeyi sağlayacak bir tekrar gösterim özelliği test ediliyor. Teste dahil edilen kullanıcılar, bazı içeriklerde belli sahnelerin ardından ekranda “sahneyi tekrar izle” şeklinde bir seçenek görüyor. Bu seçeneğe dokunulduğunda izleyiciler ilgili sahneyi yeniden yaşayabiliyor.

Netflix‘ten yapılan açıklamada, testin nasıl gittiği ve ne kadar süreceği konusunda bilgi verilmedi. Bunun yerine beklentileri aşağıya çekmeyi seçen şirket, sadece “bir şeyler öğrenmeye çalıştığını” ve özelliğin tüm kullanıcılara açılıp açılmayacağı konusunda da henüz bir kararın verilmediğini belirtti.

Netflix’in söz konusu özellik için aceleci davranmaması mantıklı bir tercih olabilir. Teste katılan bazı kullanıcılar, ekranda beliren mesajların izleme deneyimine olumsuz bir etki yaptığını düşünüyor. Netflix için de düzeltilmesi gereken ilk nokta olarak ilgili mesajların deneyime olan etkisini azaltmak öne çıkıyor. Elinde yeterli ölçüde izleyici verisi bulunan şirketin izleyicilerin ilgisini çekme ihtimali yüksek sahneleri tespiti ise pek zor görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER