Eğlence

One Piece’in açılış performansı Netflix’i memnun etti

netflix one piece

Netflix One Piece’in canlı uyarlamasının yayınlanmasının ardından dört gün içinde 18.5 milyon izlenme sayısına ulaştığını ve 140 milyon saatten fazla izlendiğini açıkladı. Bu sayılar One Piece’i Netflix’in en çok izlenenler listesinin zirvesini “Who is Erin Carter?” dizisinden alması için fazlasıyla yeterli oldu.

Bunun gerçekten iyi olup olmadığına ilişkin bağlama gelince, yayın platformları tarihsel olarak izleyici sayısını raporlama konusunda yeterince şeffaf olmadığından bunu çözmek biraz zor. Netflix’in sayıları raporlamak için kullandığı yöntemin de geçtiğimiz haziran ayında değiştiğini belirtmekte fayda var.

Şirket en çok izlenen 10 yapımı “izlenmelere” göre sıralıyor. Burada izlenmeden kastın izleme sayısının toplam film veya dizi bölümü süresine bölünmesiyle hesaplanıyor. Böylelikle daha uzun süren film ve dizilerin avantaj kazanmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Netflix’in Cowboy Bebop dizisi yayınlandığı dönemde ilk dört günde 21.6 milyon saat izlenmişti. Şirket o dönemde sadece izleme süresini ölçtüğü için nitelikli bir karşılaştırma yapmak kolay olmasa da, sadece buna bakmak bile One Piece’in büyük başarısını gözler önüne seriyor.

Netflix’in geçtiğimiz yıl yayınladığı diğer yapımlarla karşılaştırıldığında da One Piece’in başarısı perçinleniyor. Örneğin, The Witcher’ın üçüncü sezonunun ilk kısmı dört günde 15.2 milyon kez izlenmiş ve 73 milyon saat izlenme süresine ulaşmıştı. Arnold Schwarznegger’in boy gösterdiği Fubar açılışı 88 milyon saatle yapmış, Manifest’in dördüncü sezonu ise 78 milyon saat izlenme süresine ulaşmıştı. Kısacası Netflix’in sunduğu çereveden bakılınca One Piece’in başarısı katmerleniyor.

Netflix One Piece’in yeni sezonu için açıklama yapmadı

Netflix One Piece’in başarısından memnun olsa da, yeni sezonu için henüz bir açıklama yapmış değil. One Piece’in ilk bir ay performansının bu kararda etkili olması beklenirken, mevcut performansa bakılınca Netflix’in dizinin devamına onay vermesi öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER