Eğlence

Netflix’in sıradaki canlı spor yayını Mike Tyson ve Jake Paul arasındaki boks maçı olacak

netflix

Netflix, canlı spor yayıncılığı açılımında yeni bir adım atıyor. Şirketin sıradaki büyük canlı yayını, Mike Tyson ile bir zamanlar YouTuber olan boksör Jake Paul arasındaki dövüş olacak. Dövüş, 20 Temmuz’da ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Arlington şehrindeki AT&T Stadyumu’nda gerçekleşecek.

Bu hamle, Netflix’in spor tarafındaki istikrarlı genişlemesinin bir parçası olacak. Şirket şimdiye kadar spor odaklı çok sayıda belgesel yayınlamış; bir golf turnuvasını ve özel bir tenis maçını da canlı olarak abonelerine ulaştırmıştı. Ancak 80 bin kişilik bir stadyumda, iki sansasyonel ismi karşı karşıya getirmek, Netflix’in en cesur adımı olarak tanımlanabilir.

Jake Paul, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İkinci profesyonel dövüşümde, Mike Tyson’ın alt maçında Nate Robinson’u nakavt ettiğim için viral olmam çılgıncaydı. Şimdi, dört yıldan kısa bir süre sonra, boksun en kötü şöhretli dövüşçülerinden ve en büyük ikonlarından birini yenmek için gerekenlere sahip olup olmadığımı görmek için Tyson’la bizzat yüzleşmek üzere sahneye çıkıyorum.”

Netflix spor yayıncılığına yönelen tek platform değil

Netflix, spor yayıncılığı konusunda adımlar atan tek şirket değil. Özellikle futbola yoğunlaşan Apple, Lionel Messi’nin gelişiyle birlikte daha fazla ilgi çeken MLS ile bir yayın anlaşması imzalamıştı. ESPN, Warner Bros. ve Fox da birlikte bir spor servisi üstünde çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER