Eğlence

Netflix’te “İzlemeye Devam Et” bölümünden içerik kaldırmak kolaylaşıyor

netflix avrupa koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bazen Netflix’te izlediğiniz bir diziyi ya da filmi sevmediğinizi anlamak için 10 dakikalık bir izleme süresi yetiyor. Ancak sadece 10 dakikalık bir izleme bile bu içeriğin “İzlemeye Devam Et” bölümünde uzun süre kalması için yeterli oluyor. Netflix, bu durumdan hoşlanmayanlar için İzlemeye Devam Et bölümünden içerik kaldırmayı kolaylaştırıyor.

Şirket böylelikle kullanıcılarına ana sayfaları üzerinde daha fazla kontrol imkanı sunuyor. Üstlerde gösterilen “İzlemeye Devam Et” bölümü, ana sayfanın en belirgin unsurları arasında bulunuyor. Kullanıcılar bu bölüm üzerinden uzun süredir izledikleri dizinin bir sonraki bölümüne rahatlıkla geçiş yapabiliyor veya süre bakımdan uzun filmlere kaldıkları yerden devam edebiliyor.

Ancak pek de ilgi çekmeyen ve artık izlenmeyecek olan içerikler de çok uzun süre boyunca bu sekmeden kaybolmuyor. Yeni içerikler izlendikçe bu bölümün sonlarına doğru itilen “istenmeyen içerikler”, sekmenin kapasitesi dolduğunda ortadan yok oluyor.

Netflix’in yaptığı değişiklikle birlikte bu sinir bozucu duruma bir çözüm geliyor. Kullanıcılar, artık İzlemeye Devam Et bölümündeki içeriklerden birine tıklattıklarında karşılarına bir menü çıkacak. Söz konusu menü, Netflix’in Android uygulamasında aşağıdaki gibi görünüyor:

Netflix aynı menüde kullanıcılara başka seçenekler de sunuyor. Bu menü üzerinden eğer ilgili içerik bir diziyse dizinin bölümlerine, bilgilerine ve puanına ulaşmak mümkün olacak. Böylelikle kullanıcıların o dizinin Netflix sayfasına gitmesine gerek kalmayacak.

netflix izlemeye devam et

Netflix, İzlemeye Devam Et bölümünden içerik çıkarmayı mümkün kılan yeni menüsünü Android üzerinde kullanıcılarla buluşturmaya başladı. iPhone ve iPad sahiplerinin de 29 Haziran’dan itibaren bu yeni menü seçeneğini göreceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER