Eğlence

Netflix’in gelecekteki iki odak noktası: Fantastik ve bilim kurgu

Netflix türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflixNetflix önümüzdeki dönemde daha fazla bilim kurgu dizisini ve filmini izleyicilerine ulaştıracak gibi görünüyor. Şirketin izleyicilerinin mevcut ilgi alanları yeni orijinal içeriklerde de bilim kurgunun önemli bir yer tutacağını gösteriyor.

Ampere Analysis isimli şirket tarafından 16 farklı pazarda 66 bin abonenin verileriyle gerçekleştirilen araştırma, katılımcı kitlesinin yüzde 29’unun servisten daha fazla fantastik ve bilim kurgu içeriği beklediğini gösteriyor. Bu da önümüzdeki dönemde Annihilation veya Stranger Things gibi daha fazla içeriğin görülebileceği anlamına geliyor.

Fantastik ve bilim kurgu içeriklerinin servisteki popülaritesi her zaman bu kadar yüksek değildi. Geçtiğimiz yıl popüler içerik kategorisinde komedi öne çıksa da; Altered Carbon, The OA ve Lost in Space gibi içeriklerle bu durum biraz değişmiş gibi görünüyor.

Başarıyı fantastik içeriklerde veya bilim kurguda arayan tek platform Netflix değil. Game of Thrones ve WestWorld sayesinde HBO hatırı sayılır bir başarı yakalamış, bu da Amazon’u Yüzüklerin Efendisi serisin diziye dönüştürmeye itmişti. Apple ise İnanılmaz Hikayeler ile orijinal içerik portföyünü oluştururken modayı takip edeceğini göstermişti.

Ampere Analysis, Netflix’in kullanıcı tercihlerini çok yakından takip ettiğine dikkat çekti. Verilerin sürekli olarak analiz edildiğini belirten araştırmacılar, mevcut verilerin daha fazla fantastik ve bilim kurgu içeriğini beraberinde getirebileceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER