Eğlence

Netflix’ten orijinal filmler için yeni karar: Daha az ancak daha kaliteli içerik

netflix türkiye

Netflix son iki yıldır her hafta en az bir yeni film çıkarıyordu. Ancak şirket bu yaklaşımda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Bloomberg’in haberine göre, Netflix film birimini yeniden yapılandıracak. Bu yeniden yapılandırma neticesinde şirket daha az film yayınlayacak.

Netflix, bütçesi 30 milyon dolar veya daha az olan küçük projeler üzerinde çalışan ekibini ve yapımı 30 milyon ila 80 milyon dolar arasında değişen orta bütçeli filmler üreten birimini birleştirecek.

Bu yeniden yapılanma çerçevesinde bazı çalışanlar işini kaybedecek. İşten çıkarılacak çalışan sayısı konusunda henüz net bir bilgi verilmiş değil. Ancak üst düzey iki isim bu yeni dönemde Netflix’te görev yapmayacak. Tiger King gibi belgesellerden ve küçük bütçeli filmlerden sorumlu olan Lisa Nishimura ve filmlerden sorumlu başkan yardımcısı Ian Bricke, 10 yıldan uzun bir sürenin ardından şirkete veda edecek.

Stüdyoların filmlerini şirkete lisanslamak yerine kendi yayın hizmetlerini oluşturmaya başlamasının ardından Netflix, kendi filmlerini hazırlamaya yönelik çalışmalarını artırmıştı. Netflix’in küçük ve orta bütçeli filmler üzerinde çalışan birimlerine ek olarak, büyük bütçeli projeler geliştiren bir bölümü daha bulunuyor. Son grubun da yeniden yapılanmadan etkilenip etkilenmediği belirsizliğini koruyor.

Netflix film biriminden şimdiye kadar büyük ses getiren bir yapım çıkmadı

Netflix çok sayıda film yayınlasa da, bunların yalnızca birkaçı büyük övgüler alabildi, milyonlarca saatlik izleme süresine ulaşabildi veya gişe rekoru kıran filmlerinkine benzer bir kültürel etki yaratabildi. Şirketin Top 10 sayfasına göre, 2021 ve 2022’de en çok izlenen filmler arasında Red Notice, Don’t Look Up ve Glass Onion: A Knives Out Mystery gibi orijinal yapımlar yer alıyor.

Netflix film birimi şefi Scott Stuber’in bu yıl içinde yayınlanacak içerik sayısını da azaltma kararı aldığı söyleniyor. Böylelikle platformun yüksek kaliteli projelere imza atma hedefine daha iyi odaklanabileceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER