Eğlence

Netflix DVD işini kapatırken, Redbox fırsat kolluyor

netflix dvd redbox

Redbox, Netflix’in DVD işine ikinci bir şans tanımak istiyor, ancak Netflix bu tekliflere sıcak bakmıyor. Hollywood Reporter ve NextTV aracılığıyla gelen bir haberlere göre, Redbox’ın ana şirketi Netflix’in DVD işini satın almak için ilgi gösterdi, ancak birkaç kez reddedildi.

Chicken Soup for the Soul’un CEO’su Bill Rouhana, geçen yıl 370 milyon dolara Redbox’ı satın alan şirketin başındaki isimdir. Rouhana, Netflix’in DVD işini satın alma girişimlerinin “üç veya dört kez” reddedildiğini ve ardından Netflix’in bu işi kapatma kararını açıkladığını söylüyor. Rouhana, “Bunu satın almak isterim. Netflix’in bana bu işi satmasını istiyorum, kapatmasının yerine.” diyor.

Netflix, 25 yıllık DVD işini kapatıyor

25 yıldır müşterilerine doğrudan evlerine film gönderen Netflix, 29 Eylül’den sonra DVD.com adresinden disk göndermeyi durduracak. Bir Netflix kaynağı, şirketin sadece DVD işini sonlandırdığını, satmadığını ve başka bir şirkete satmayı düşünmediğini belirtiyor. Ancak Rouhana, Netflix’in DVD kiralama hizmetini kimseye satmama kararına rağmen, Redbox’a fayda sağlayabileceğine inanıyor.

Rouhana, “Bu, bize büyük bir fırsat olabilir, çünkü şimdi DVD’lerini nereden alacaklarını arayan birçok insan var ve kiosklarımızın yer aldığı bölgelere göre yüzde 90’ına yakınız.” diyor. Netflix, durum hakkında yorum yapmayı reddetti. Redbox ise konuyla ilgili yorum talebine hemen yanıt vermedi.

İlginizi çekebilir

Redbox, ABD’de Walgreens, CVS, Walmart ve Dollar General gibi mağazalardaki on binlerce kırmızı kioskuyla kaldırım DVD kiralama pazarına hakim durumda bulunuyor. Trendlerle ilgili kalmaya çalışarak Redbox, 2017’de istek üzerine video akış hizmeti başlattı ve 2020’de ücretsiz reklam destekli akış hizmetini tanıttı.

Yıllardır hem Netflix hem de Redbox, akışın evde eğlenceyi domine etmeye devam ettiği için DVD kiralama hizmetine olan ilginin azalmasıyla mücadele ediyor. 2022’de Netflix’in DVD işi, toplam gelirinin sadece yüzde 0,5’ini oluşturdu ve 145,7 milyon dolarla 2021’e göre yüzde 20 düşüş yaşadı. Redbox da benzer bir düşüşle karşı karşıya kaldı ve 2022’nin üçüncü çeyreğinde 9,5 milyon dolar gelir kaybetti.

Rouhana, “Biz buna inanıyoruz ve bir süre daha var olacağını düşünüyoruz.” diyor ve ekliyor: “Çoğu eski şeyler gibi, onları yok etmek, insanların söylediğinden çok daha zor.” Rouhana’nın sözleri, DVD kiralama sektörünün tamamen ölmediğine ve Redbox gibi şirketlerin bu alandaki potansiyeli değerlendirmeye devam edeceğine işaret ediyor.

Netflix’in DVD işini kapatma kararı, sektördeki diğer oyuncular için fırsatlar sunarken, Redbox’un Netflix DVD işini satın almayı başaramamış olması, şirketin bu alanda kendi stratejilerini geliştirmesini ve yenilikçi çözümler sunmasını gerektirecektir. İlerleyen dönemde Redbox’un, DVD kiralama ve akış hizmetleri pazarındaki konumunu nasıl koruyacağı ve geliştireceği merak konusu olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER