Eğlence

Bir devir sona eriyor: Netflix posta ile DVD gönderimini bırakıyor

netflix dvd
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Artık çağdışı görünseler de, DVD’ler bir dönem ev eğlencesinin en önemli parçalarından biriydi. Netflix de yola insanlara posta yoluyla DVD gönderen bir şirket olarak çıkmıştı. Şirket, bugün bir eğlence imparatorluğuna dönüşmesinin yolunu açan ilk faaliyet koluyla vedalaşıyor. Netflix DVD gönderimini 29 Eylül itibarıyla sonlandıracağını açıkladı. Netflix bu gönderimler için siparişleri DVD.com sitesi üzerinden alıyordu.

Netflix’ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “25 yıllık inanılmaz bir koşunun ardından, bu yılın sonlarında DVD.com’u kapatmaya karar verdik. Amacımız her zaman üyelerimiz için en iyi hizmeti sunmak olsa da, iş küçülmeye devam ettikçe bu giderek zorlaşıyor.”

Netflix, DVD.com alan adını 2012’nin mart ayında satın almıştı. Şirket bundan birkaç ay önce ise posta ile DVD gönderim işini Qwikster ismiyle ayrı bir çatı altına taşıma planından vazgeçmişti.

Netflix DVD yolculuğuyla ilgili bilgiler de paylaştı

Netflix DVD gönderimi yolculuğuyla ilgili bazı bilgiler paylaşmayı da ihmal etmedi. 10 Mart 1998’de posta yoluyla gönderilen ilk DVD’nin Beter Böcek filminin bir kopyası olduğu belirtilirken, o günden bu yana gönderilen DVD sayısının 5.2 milyarı geçtiği açıklandı. En popüler film ise The Blind Side (Kör Nokta) oldu.

İLGİLİ HABERLER