Eğlence

Netflix popüler oyun Dragon’s Lair’in filmini çekecek

netflix dragons lair

Stranger Things‘in büyük başarısı, Netflix‘i yeni projeleri için de 80’lerde ilham aramaya yöneltmişe benziyor. Şirketin 80’ler esintili yeni projesinin temelinde ise klasik bir atari salonu oyunu bulunuyor. Netflix, popüler oyun Dragon’s Lair için bir sinema filmi hazırlıyor. Bu oyunun Stranger Things’in ikinci sezonunda çocuklar tarafından da oynandığını hatırlatmakta fayda var.

Netflix’ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklama, filmin başrolünü kimin üstleneceği konusunda da önemli bir bilgi veriyor. Açıklamada, ana karakter Dirk the Daring’i canlandırması için Ryan Reynolds ile görüşüldüğü belirtildi. Daha önce başka projelerde de Netflix’le çalışan Reynolds, projenin yapımcıları arasında yer alacağı da ifade edildi.

Tıpkı oyunda olduğu gibi, filmde de şövalye Dirk, Prenses Daphne’yi ejderhadan kurtarmak için bir maceraya atılacak. Filmin senaryosunu ise Lego Filmi ve Korku Hikayeleri gibi filmlerin senaryo kadrosunda yer alan Daniel ve Kevin Hageman kaleme alıyor.

Netflix, Dragon’s Lair filmi yapmayı isteyen ilk kişi veya kuruluş olmasa da; bunun için gerekli hakları alarak amacına ulaştı. Hollywood’un oyunları filme dönüştürme konusunda pek başarılı olmadığı söylenebilir. Ancak Dragon’s Lair basit ve klasik hikayesiyle Netflix’in işini kolaylaştıracak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER