EğlenceTeknoloji

Netflix Dota 2 animasyon dizisinin yayın tarihini açıkladı

netflix dota 2

Netflix, Valve’ın popüler oyunlarından Dota 2 üzerine inşa ettiği yeni animasyon dizisiyle ilgili detayları paylaştı. Sekiz bölümden oluşan ve Dota: Dragon’s Blood adını taşıyan dizi, 25 Mart’ta izleyicilerle buluşacak.

Dizide bir Dragon Knight (Ejderha Şövalyesi) hikayesi anlatılacak. Davion isimli bu şövalye, “kabalığı dünyadan silmek” için mücadele edecek. Davion’un yolu bu mücadele sırasında eski bir Eldwurm ejderhası ve asil Prenses Mirana ile kesişecek. Bu tarz kahramanlık hikayelerinde adet olduğu üzere Davion, beklediğinden daha fazla olayla karşılaşacak.

Dragon’s Blood’ın baş yapımcısı Ashley Edward Miller. Miller daha önce X-Men: First Class, Thor ve Terminator: The Sarah Connor Chronicles gibi yapımlarda senarist ve yapımcı gibi görevler üstlenmişti. Çizimleri ve animasyonları ise The Legend of Korra ve Netflix için Voltron: Legendary Defender’ı hazırlayan Studio MIR yapıyor.

Miller, diziyle ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Oyunun hayranları Dota 2 evrenine yaklaşımımızı sevecek. Epik, duygusal ve büyüklerin seveceği tarzda bir hikayeyi nasıl oluşturduğumuzu görünce mutlu olacak. Sinematik animasyon, oyunculuk ve müzik bir üst seviyeyi temsil ediyor. Valve’a bu sürece yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederim.”

Yeni Netflix dizisinin temelini oluşturan Dota 2, 2013’te oyuncularla buluşmuştu. Oyun, Warcraft III: Reign of Chaos için hazırlanan bir MOBA modu olan Defense of the Ancients’ın devamı olma niteliğini taşıyor. Valve kahraman güncellemeleriyle oyuna olan ilgiyi yeniden artırmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER