Eğlence

Netflix geleneksel TV kanallarını hatırlatan bir özelliği test ediyor

netflix türkiye

Netflix, kullanıcılarını seçim yapmaktan kurtaracak bir özelliği Fransa’da test ediyor. Bu özellik kapsamında Netflix’teki içerikler standart yayın akışına sahip bir kanala yerleştiriliyor. Uygulama üzerinden erişilen bu kanalda herkes aynı içerikleri izliyor. Variety’de yer alan habere göre, bu kanal Netflix Direct adını taşıyor.

Netflix’ten Variety’ye gönderilen açıklamaya göre, Fransa’da geleneksel TV hâlâ popüler olduğu için Netflix Direct’in testlerine de bu ülkeden başlandı. Fransızların arkalarına yaslanarak rahat bir TV izleme deneyimi peşinde olduğunu belirten Netflix, kullanıcıların seçim yapma stresini istemediğine dikkat çekti.

Netflix’in açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Karar verecek bir modda olmayabilirsiniz. Veya Netflix’e yeni katılmışsınızdır ve izleyecek bir şeyler bulmaya çalışıyorsunuzdur. Ya da sadece yeni ve farklı bir şey izleyerek şaşırmak istiyorsunuzdur. Netflix Direct’i bu istekleri göz önüne alarak geliştirdik.”

Netflix Direct, Fransa’da 5 Kasım itibarıyla faaliyete geçti. Bu yeni kanalın ay sonuna kadar Netflix’in ülkedeki 9 milyon abonesine ulaşması planlanıyor. Netflix Direct’in küresel ölçekte kullanıma sunulması konusunda ise bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER