Eğlence

Netflix podcast deneyiminde yeni bir sayfa açıyor

netflix daybreak
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, podcast açılımında yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Variety’de yer alan habere göre, Netflix ilk senaryolu podcast denemesini zombi temalı dizisi Daybreak için gerçekleştiriyor.

The Only Podcast Left” adını taşıyan podcast, 7 Kasım’da yayınlanacak. Altı bölümden oluşacak olan seride, kötü ortama rağmen podcast yapmayı seçen bir grup gencin hikayesi anlatılacak. Daybreak’in sorumlusu ve baş senaristi Aron Coleite de podcast projesinde yürütücü yapımcı olarak yer alıyor. Dolayısıyla The Only Podcast Left’in tema olarak Daybreak’ten uzaklaşması beklenmiyor.

Netflix Daybreak podcast’ini önce sadece Spotify’da yayınlayacak

The Only Podcast Left, 12 Aralık’a kadar sadece Spotify’da dinlenebilecek. Bu tarihin ardından Apple Podcasts ve diğer platformlarda da bu podcast dizisini bulmak mümkün olacak.

Netflix, yeni podcast’inin video konusundaki çalışmaları için mantıklı bir eklenti olduğunu belirtiyor. Şirket, podcast’lerin “keşfetme ve daha derine inme özgürlüğü” sağladığını ve Daybreak’in de bunun için yeterli alana sahip olduğuna dikkat çekiyor.

Netflix daha önce de Stranger Things gibi dizileri için podcast hazırlamış ancak bunlarda dizinin yapım sürecine odaklanmıştı. The Only Podcast Left, şirket adına özel bir pazarlama yaklaşımının yeni bir temsilcisi olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER