Eğlence

Netflix’ten içerik önerileri için yeni araç

netflix collections
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, izleyicilerine yeni içerikler önerirken algoritmalardan yararlanıyor. Ancak şirket bu yaklaşımda radikal bir değişikliği test ediyor. Netflix, Collections adını verdiği bölümde gerçek insanlar tarafından hazırlanan önerilere yer veriyor.

Netflix’te görev yapan uzman editörler tarafından hazırlanan bölümde müzik listelerine benzer listeler bulunuyor. Kullanıcılar burada belli temalar çerçevesinde bir araya getirilmiş çeşitli içeriklere ulaşabiliyor. Bu tema ödüllü filmler, belgeseller, belli bir ülkede hazırlanan yapımlar olabiliyor.

Collections özelliği hâlihazırda Netflix’in iOS uygulamasında test ediliyor. Şirket, özelliğin herkese açılmayabileceğinin altını çiziyor. Netflix’in disk tabanlı hizmetinde benzer bir özellik uzun süredir mevcut olsa da, şirket çevrimiçi ortamda böyle bir imkan sunma konusunda aceleci davranmıyor.

Netflix Collections özelliğini yakında tüm kullanıcılarına açabilir

Netflix cephesinden temkinli açıklamalar gelse de, şirketin Collections’ı yakında tüm kullanıcılarına açması da sürpriz olmayabilir. Jeff Higgins isimli Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan video, bölümün tamamen hazır olduğunu ve içerik keşfini ciddi anlamda kolaylaştıracağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER