EğlenceManşetler

Netflix çift beğeni özelliğiyle önerilerini geliştirecek

netflix türkiye ücretleri

Bir programı beğenmek ve onu en sevilen içerikler arasına eklemek arasında büyük bir fark bulunuyor. Netflix’in tavsiye algoritması artık bu farkı ayırt edebilecek. Netflix notlandırma sistemine Çift Beğeni adını verdiği yeni bir seçenek ekledi. İzleyiciler bu yeni beğeni seçeneğini görmeye başladı.

Peki bir dizi veya filmin çift beğeniyi hak ettiği nasıl anlaşılabilir? Eğer bir içeriğin türünü veya tarzını sevdiyseniz benzer içerikleri görmek istiyorsanız standart bir beğeni yeterli olacak.

Örneğin, Russian Doll gibi bir içeriği beğenenler başrolünde bir kadının olduğu daha fazla gizem ve dram içeriği görecek. Ya da Midsomer Murders gibi bir içeriği beğenenlerin karşısına daha fazla İngiliz dedektif draması çıkacak.

Ancak bir içerik için “çift beğeni” tercih edildiğinde Netflix’in önerileri oyuncu ve yönetmen odaklı hâle gelecek. Netflix’ten bu yeni özellikle ilgili olarak ürün inovasyonundan sorumlu direktör Christine Doig-Cardet’in imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Çift Beğeni bize sizin neyi sevdiğinizi söyleyecek ve tavsiyelerinizi daha derinlemesine şekilde oluşturmamızı sağlayacak. Örneğin, Bridgerton’u sevdiyseniz dizinin oyuncularının rol oynadığı başka dizi ve filmler size önerilecek. Ya da yapımcı Shondaland’in başka içerikleri önerilerde karşınıza çıkacak.”

Çift Beğeni özelliğini duyuran Netflix, geçmişte beğeni sistemi nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Beş yıldızlı notlandırma sistemini 2017’de değiştiren şirket, izleyicilerinin tepkisiyle karşılaşmıştı. Yapılan paylaşımlarda, sevilen yönetmen ya da oyuncuların işlerini beğenmemenin o yönetmen veya oyuncuyu önerilerden çıkarmasından endişe edildiği belirtilmişti. Bu yeni özelliğin söz konusu endişeyi dindirip dindirmeyeceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER