Eğlence

Netflix çevrimdışı izleme deneyimini geliştirmeye devam ediyor

netflix çevrimdışı izleme

Netflix çevrimdışı izleme özelliğiyle uzun uçak yolculuklarında veya metroda kullanıcılarına eşlik etmeyi sürdürüyor. Ancak kimi zaman bir içeriğin tamamen cihaza indirilememiş olması nedeniyle söz konusu deneyim sekteye uğrayabiliyor.

Netflix böyle bir durumla karşılaşılmasını engellemek için kısmen indirilmiş olan içeriklerin çevrimdışı izlenebilmesini de mümkün hâle getirdi. Ancak bu imkandan yararlanabilmek için şimdilik bir Android telefon veya tablete sahip olmak gerekiyor.

Çevrimdışı izleme özelliği Netflix’e 2016’da gelmişti. Bu özellik sayesinde internet bağlantısı yokken de Netflix’in imkanlarından yararlanmak mümkün olmuştu. Özellikle mobil internet bağlantısının çok iyi olmadığı yerlerde yaşayanlar için bu özellik hayat kurtarabiliyor.

Netflix o günden bu yana indirme deneyimini iyileştirmeyi sürdürüyor. İzlenen bölümlerin silinmesi ve yenilerinin otomatik olarak indirilebilmesi gibi özellikler de kullanıcılara sunulmuştu. Netflix bir süre önce algoritmik olarak kullanıcıların seveceği içerikleri tahmin edip indirme özelliğini de hayata geçirmişti.

Kullanıcılar yeniden internete bağlandıklarında yarım kalan indirme işleminin tamamlanması için bir hatırlatma bildirimi görecek. Netflix çevrimdışı izleme deneyimini geliştirmek adına hazırladığı bu özelliği önümüzdeki aylarda iOS uygulamasına da getirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER