Eğlence

Netflix çevrimdışı izleme deneyimi için yeni bir özellik üstünde çalışıyor

netflix çevrimdışı izleme

Netflix, çevrimdışı izleme deneyimini geliştirecek yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor. Servisin Android uygulaması için hazırlanan son güncellemenin kaynak kodu, yakın gelecekte dizi ve filmlerin bir kısmını çevrimdışı erişim için indirmenin mümkün olabileceğini gösteriyor.

Hâlihazırda bir içeriği çevrimdışı izlemek için tamamını indirmiş olmak gerekiyor. Ancak güncellemeyle birlikte sadece indirilen kadar kısmını internetsiz biçimde izlemek mümkün olacak. Böylelikle uçağa veya metroya binmeden önce yarım kalan indirme işlemleri, bir nebze de olsa, sorun olmaktan çıkacak.

İlgili kod dizisine Netflix’in Android uygulamasında rastlanması, akıllara servisin iOS uygulamasında böyle bir özelliğin sunulup sunulmayacağı sorusunu getiriyor. Bu özelliğin iOS’te de sunulması için ilk bakışta bir engel görünmüyor.

Netflix, kısmi indirme özelliğinin ipucunu geçtiğimiz şubat ayında vermişti. Platformun müşteri hizmetlerinin Twitter hesabı, Hindistan’daki bir kullanıcıdan “kısmi indirme” konusunda gelen talebin değerlendirmeye alındığını belirtmişti.

Netflix çevrimdışı izleme deneyimini değiştirecek bu özellik konusunda şimdilik başla bir ipucu vermiş değil. Ancak özelliğin izlerine kodlarda rastlanması, beklenen duyurunun çok da uzak olmadığı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER