Eğlence

Netflix bazı ülkelerde sadece mobil cihazlarda izleme paketini deniyor

netflix türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, Hindistan gibi bazı ülkelerde sadece mobile özel bir abonelik planını test ediyor. Bu planın aylık 250 rupi (20.83 TL) gibi ücreti var ve Netflix’in Hindistan’da sunduğu, tüm cihazları kapsayan ve 500 rupilik (41.66 TL) temel abonelik paketi ücretinin yarısına denk geliyor. Aslına bakarsanız, bu deneme çalışmasındaki hâliyle bile Netflix’in ucuz olarak nitelendirilen planının Türkiye’deki Netflix ücretleri ile karşılaştırıldığında pahalı olduğunu söyleyebiliriz.

Netflix, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, “Her zaman Netflix’i daha eğlenceli ve erişilebilir hale getirmenin yollarını arıyoruz. Örneğin, kullanıcıların Netflix’i mobil cihazlarında daha düşük bir fiyata izleyebilecekleri ve daha kısa zaman aralıklarında abone olabileceği belirli ülkelerde farklı seçenekleri test edeceğiz.” dedi. Açıklamanın son bölümünden anladığımız kadarıyla, Netflix haftalık ya da iki haftalık abonelik paketlerini aylık paketlerine yerine tercih etme imkanı sunabilir.

Bu bir test olduğu için, herkes bu ücret tarifesini görmüyor. Netflix’in bu test ettiği paketi kalıcı hâle getirmemesi de ihtimal dahilinde bulunuyor. Netflix, Hindistan dışında hangi ülkelerde test gerçekleştirdiği hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Hindistan’daki test, Netflix’in bu ülkeye olan ilgisini dile getirdiği dikkate alındığında mantıklı görünüyor. Geçtiğimiz hafta, Netflix’in ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Todd Yellin, Mumbai’de bir konuşma yapmış ve internet yayın devinin interaktif TV programlarını ve orijinal Hint içeriklerini artırma planlarından bahsetmişti. Bir polisin suç baronunun peşine düştüğü ve ülke dışında da ilgi gören Sacred Games adlı Hint dizisinin başarısını da işaret etmişti.

Netflix yakın zamanda Türkiye’de de yaptığı abonelik ücretleri testiyle gündeme gelmişti. Bazı Netflix kullanıcıları, şirketin normalde sunduğu fiyat tarifesinden farklı fiyatları web sitesinde görmüşlerdi. Bu durum Netflix Türkiye’nin abonelik ücretlerine zam yaptığı izlenimine yol açmıştı. Netflix hemen bir açıklama yapmış, bazı zamanlarda çeşitli kullanıcıların içinde bulunduğu bu tür fiyat testlerinin yapıldığını, Netflix abonelik ücretlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER