Eğlence

Netflix bazı belgesellerini YouTube’da ücretsiz izlemeye açtı

netflix belgesel youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, aralarında Gezegenimiz ve Bebekler gibi ses getiren yapımlarının da bulunduğu bazı doğa ve bilim belgesellerini YouTube sayfası üzerinden ücretsiz olarak izlemeye açtı.

Netflix normalde öğretmenlerin, belgesellerini çeşitli derslerde göstermesine izin veriyor. Ancak okulların kapalı olduğu ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çeşitli ülkelerde uzaktan eğitimin verildiği bir zamanda, şirket bu belgeselleri YouTube’a getirerek öğretmenlere yardımcı oluyor. Böylelikle öğretmenler, öğrencilerin Netflix aboneliğine sahip olup olmadığına bakmaksızın onlara bu belgeselleri izleme ödevi verebilirler.

Şirketin konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde, “Her yapımın hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından kullanılabilecek eğitim kaynakları da vardır.” ifadesi yer aldı. “Ve bu projelerin arkasındaki bazı içerik oluşturucularla birlikte Soru-Cevap yapacağız, böylece öğrenciler bunlar hakkında ilk elden bilgi alabilirler.”

Netflix’in ücretsiz olarak izlemeye açtığı belgeseller arasında 13. Madde (13th), Soyut Düşünce: Tasarım Sanatı (Abstract), Bebekler (Babies), Mercan Peşinde (Chasing Coral), Explained, Knock Down the House, Gezegenimiz (Our Planet), Period. End of a Sentence, Beyaz Kasklılar (The White Helmets) ve Zion bulunuyor.

Belgesellerden bazıları doğa ile ilgiliyken diğerleri genellikle yoksulluk, ırkçılık, sistem adaletsizlikleri gibi sosyal konularla ilgili bulunuyor. Her bir belgeselin eğitim dokümanları Netflix’in blogunda yer alıyor.

Belgeseller şu an için sadece İngilizce olarak sunulsa da, Netflix’in blogunda bu hafta bitmeden bir düzine dil için de alt yazı desteğinin geleceği belirtildi. Bu dillerin arasında Türkçe’nin yer alıp almadığını göreceğiz, ancak alternatif bir yöntem olarak YouTube’un altyazı çeviri özelliğinden de yararlanabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER