Eğlence

Netflix Bandersnatch davasında uzlaşma sağladı

netflix black mirrror: bandersnatch

Netflix, interaktif Black Mirror bölümü Bandersnatch nedeniyle kendisine açılan davanın sonlandırılması için uzlaşmaya vardı. The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre; Netflix, bu haftanın başında “Kendi Maceranı Seç” tarzında kitaplar çıkaran Chooseco ile anlaşmaya vardı. Böylelikle Netflix ve tescilli markasının izinsiz kullanıldığını belirten Chooseco ile arasındaki kavga sona ermiş oldu.

Chooseco, Netflix’i Bandersnatch’in yayınlanmasından kısa süre sonra mahkemeye vermişti. Söz konusu bölümde bir “kendi maceranı seç” kitabına saplantılı bir oyun geliştiricisinin hikayesi anlatılmıştı. Küçük oyun geliştiricilerine karşı bile agresif bir tavır takınan Chooseco, Netflix’i kendi ticari markasını izinsiz kullandığı gerekçesiyle dava etmişti.

Netflix de bu davaya karşılık vermekte fazla zaman kaybetmemiş ve Chooseco’nun ticari markasının çok genel olduğunu belirterek geçersiz kılınmasını istemişti.

Bandersnatch nedeniyle Netflix ve Chooseco arasında başlayan davada uzlaşmanın koşulları şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak Chooseco’nun “Kendi Maceranı Seç” markası üzerindeki haklarının saklı kaldığı biliniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER