EğlenceManşetler

Netflix Bandersnatch tarzında yeni interaktif içerikler sunacak

netflix black mirror bandersnatch

Netflix interaktif içeriklerin gücüne fazlasıyla güveniyor gibi görünüyor. Şirketin üst düzey yöneticilerinden Todd Yellin tarafından yapılan bir sunum, gelecek planları konusunda önemli ipuçları veriyor. Netflix’in interaktif içerik macerası, çocuklara yönelik programlarla başlamıştı. Ancak interaktif içeriğin ana akıma taşınması Black Mirror‘ın “Bandersnatch” adını taşıyan özel filmiyle olmuştu. İzleyicilere kendi maceralarını seçme imkânını veren Bandersnatch, böylelikle hikayenin akışını da izleyiciye bırakmıştı.

Netflix’in üründen sorumlu başkan yardımcısı Todd Yellin, interaktif içerikler konusunda sunacakları daha pek çok şey olduğunu dile getirdi. Hindistan’da düzenlenen FICCI-Frames isimli eğlence konferansında konuşan Yellin, Bandersnatch’in şirket için büyük bir başarı olduğunu dile getirdi. Aynı damarı takip edecek başka projelerin de yolda olduğunu belirten Netflix yöneticisi, interaktif içeriklerin sadece distopik bilimkurgu kategorisiyle sınırlı kalmayacağının da altını çizdi.

Yellin, önümüzdeki bir veya iki yıllık süreçte Netflix’teki interaktif içeriklerin sayısının artacağını ifade etti. Bandersnatch’in hazırlıklarının yaklaşık iki yıl sürmesi, şirketin yeni interaktif içerikler için çalışmaya çoktan başladığını gösteriyor.

Netflix yeni rakiplerine karşı elini güçlendirmek istiyor

Netflix uzun süredir çevrimiçi video abonelik servisi pazarında zirvede bulunuyor. Şirket, Amazon ve Hulu gibi rakiplerine özellikle ABD dışındaki ülkelerde ciddi üstünlük sağlamış durumda. Ancak Disney ve Apple’ın da yakında bu pazara giriş yapacak olması, Netflix’in işinin biraz daha zorlaşacağını gösteriyor.

Netflix sunduğu içeriklerde yenilikçi olmaya devam ederse, yeni dönemde de rakiplerine karşı avantajını koruyabilir.

İLGİLİ HABERLER