Eğlence

Netflix Avrupa Birliği içinde bölge kısıtlamasını kaldırdı

Netflix türkiye

netflixAvrupa Birliği, “dijital ortak pazar” girişimi çerçevesinde üye ülkeler arasındaki dijital sınırıları kaldırmaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Bunun için daha önce üye ülkeler arasında mobil dolaşım ücretlerini kaldıran Avrupa Birliği, şimdi de yeni “dijital medya taşınabilirliği” kurallarını hayata geçirdi. Bu kurallar çerçevesinde Netflix, Amazon Prime Video ve diğer ücretli dijital medya servisleri, AB üyesi ülkelerde yaşayan kullanıcılara AB sınırları içindeki tüm ülkelerde yaşadıkları yerdeki içerikleri sunacak.

Bu durum üye ülkelerin hepsinde aynı içeriğin olduğu anlamına gelmiyor. Ancak kullanıcıların yaşadıkları yerdeki içeriklere diğer üye ülkelerdede erişmesini mümkün kılıyor.

Bu değişiklik önemsiz gibi görünse de, son kullanıcının deneyimi açısından hatırı sayılır bir önem taşıyor. Dijital medya servislerinin kullanıcıları, yurtdışı seyahatlerinde daha önce başladıkları bir diziyi veya filmi izlemek istediklerinde “Bu içerik bölgenizde bulunmuyor” mesajıyla karşılaşabiliyor.

Ancak Avrupa Birliği’nin yeni kurallarıyla birlikte bu sıkıntı ortadan kalkıyor. Kullanıcıların hesap bilgilerini ve mevcut internet adreslerini çapraz olarak kontrol edecek olan dijital medya servisleri, abonelerine evdeki içeriklerini seyahatlerinde de sunacak.

Bu kurallar ücretsiz servisleri kapsamıyor. Ancak dileyen servisler, bu kurallar doğrultusunda içerik sunumu gerçekleştirebilecek. Netflix söz konusu değişikliği hemen hayata geçirirken, Amazon da Wired’a gönderdiği açıklamada Avrupa Birliği’nin yeni kurallarından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER