Eğlence

Netflix Apple’a komisyon vermemenin yollarını arıyor

netflix reklamlı paket

netflix appleUygulamalarını Apple’ın uygulama mağazası App Store’a sokmak isteyenlerin bir bedel ödemesi gerekiyor. Uygulamaların iTunes App Store üzerinden elde ettikleri gelirlerin yüzde 30’unu Cupertino merkezli şirkete vermesi gerekiyor. Pek çok geliştirici bu komisyonu vermekten kurtulmanın yollarını arıyor. Netflix Apple tarafından alınan kesintiden kaçmaya çalışan şirketler arasında yerini aldı.

Netflix’in iOS kullanıcılarını aylık ücreti doğrudan internet sitesi üzerinden ödemelerini sağlayacak bir sistem üzerinde çalıştığı söyleniyor. Şirketin sistemi aralarında Almanya, Fransa, Hindistan, Japonya ve Kanada’nın da bulunduğu 33 ülkede test ettiği belirtiliyor. Netflix Android’de de yeni ve tekrar katılan kullanıcılar için üç aydır benzer bir ödeme sistemini kullanıyor.

Söz konusu değişiklik kullanıcıları etkilemeyecek. Netflix ise bu yolla Apple’a verdiği parayı kendisi kullanabilecek. Abone sayısındaki artışın durağanlığından muzdarip olan şirket, bir süredir gelirlerini artırmak için farklı yöntemleri test ediyor. Reklamlar da şirketin test ettiği seçenekler arasında bulunuyor.

Netflix Apple tarafından uygulanan yüzde 30’luk kesintiden kurtulmaya çalışan tek şirket değil. Spotify da müstakbel kullanıcılarını abonelik işlemlerini iOS cihazları yerine internet sitesi üzerinden yapmaları için teşvik ediyor.

İLGİLİ HABERLER