Eğlence

Netflix zamanlayıcı özelliğini Android uygulamasında test ediyor

netflix türkiye

Netflix Android uygulaması için küresel ölçekte yeni bir özelliğin testlerine başladı. Kullanıcılar artık zamanlayıcı kurarak izledikleri içeriğin belli bir süre sonra durmasını sağlayabilecek.

Zamanlayıcı özelliğinde kullanıcılara dört farklı seçenek sunuluyor. Bu seçenekler 15 dakika, 30 dakika, 45 dakika ve “programı bitir” olarak sıralanıyor. Seçilen zamana gelindiğinde Netflix uygulaması otomatik olarak duruyor. Böylelikle hem Android cihazlar için pil ömrü koruması sağlanıyor hem de uyuyakalanlar için dizi bölümlerinin art arda geçmesi engellenmiş oluyor.

Söz konusu özellik, hâlihazırda Android cihazlarda belli kullanıcılarla test ediliyor. Ancak Netflix bir taraftan da TV ve masaüstü uygulamalarında da bu özelliği sunmayı planlıyor. Ancak şirket bunun için kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate almayı planlıyor.

Netflix’in zamanlayıcı özelliği için aşağıdaki adımları takip etmek gerekiyor:

  1. Seçtiğiniz diziyi veya filmi mobil cihazınızda izlemeye başlayın
  2. Sağ üst köşede “Zamanlayıcı” olarak adlandırılan saat ikonunu göreceksiniz
  3. Bu ikona dokunun
  4. 15, 30, 45 dakika veya “programı bitir” seçeneklerinden birini seçin.

Netflix, Android uygulamasında test ettiği zamanlayıcı özelliğini şu an için sadece yetişkin profillerinde sunuyor. Ancak bu özelliğin ekran süresi konusunda hassas olan ebeveynler için çocuk profillerinde de kullanıma uygun olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER