EğlenceTeknoloji

Netflix Android oyunları için testini Polonya’da başlattı

netflix şifre paylaşımı

Netflix perşembe günü yaptığı açıklamada, Polonya’daki Android abonelerinin iki Stranger Things oyununu oynamasına izin vererek oyun dünyasına yeni bir adım atttığını duyurdu.

Bir Netflix temsilcisi yaptığı açıklamada, “Polonya’daki üyeler, bugünden itibaren Android’de Netflix mobil oyunlarını iki oyunla birlikte (Stranger Things 1984 ve Stranger Things 3), üyeliklerinin bir parçası olarak deneyebilir.” dedi. “Hâlâ çok, çok erken günler ve reklamsız, uygulama içi satın almasız oyun yaklaşımımızla önümüzdeki aylarda mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için çok çalışacağız.”

Netflix’in Polonya ekibinin paylaştığı bir tweet ile bunun nasıl çalıştığına dair bir fikir edinebilirsiniz. Mevcut oyunlar ana sayfa akışınızda görünecektir. Bir oyunun simgesine dokunursanız, oyun hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve indirmek için bir düğmeye dokunabilirsiniz. Bu, sizi oyunu indirmek için Google Play mağazasına götürecektir. Oyunları Google Play’de kendiniz de bulabilirsiniz.

Netflix sözcüsü The Verge sitesine verdiği demeçte; oyun indirildikten sonra, denemek ve oynamak için açtığınızda, oynamaya başlamadan önce Netflix kimlik bilgilerinizle giriş yapmanızın isteneceği belirtiliyor. Bu, oyunların cihazınıza akış biçiminde aktarılmadığı, indirildiği anlamına geliyor.

Temmuz ayında Netflix, oyun planlarıyla ilgili bazı büyük riskler almış ve şirketin oyun çalışmalarına liderlik etmesi için eski bir EA ve Oculus yöneticisini görevlendirmişti. Ayrıca ilk stratejisinin “öncelikle mobil cihazlara yönelik oyunlara odaklanmak” olacağını belirtmişti. Ayrıca oyunlar, kullanıcıların Netflix aboneliklerine ücretsiz olarak dahil edilecek. Bu, şirketin Netflix abonelerine, Apple Arcade benzeri bir mobil oyun paketi sunmaya hazırlandığını gösteriyor.

Aslında bu, Netflix’in oyunlarla ilk denemesi değil. İçerik yayın servisi, Black Mirror: Bandersnatch, Minecraft: Story Mode ve Carmen Sandiego: To Steal or Not Steal gibi etkileşimli oyunlar sunmuştu. Ve şirketin stüdyo batmadan önce, The Walking Dead oyunlarının yapımcıları Telltale ile birlikte birkaç Stranger Things projesi vardı.

Polonya dışındaki veya farklı cihaz platformlarındaki Netflix abonelerinin bu işlevi ne zaman deneyebileceği ise henüz belli değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER