Eğlence

Netflix iki ülkede reklamsız Temel paketin fişini çekiyor

netflix reklamlı

Netflix abonelik planlarındaki değişimi sürdürüyor. Şirket, reklamsız temel paketinin 2024’ün ikinci çeyreği itibarıyla İngiltere ve Kanada’da tamamen kaldırılacağını açıkladı. Söz konusu pakete bu ülkelerde geçtiğimiz temmuz ayından beri yeni kullanıcı kabul edilmiyordu. Ancak artık mevcut kullanıcılar da bu paketi kullanamayacak.

Netflix yeni dönemde İngiltere ve Kanada’daki reklamsız Temel paket kullanıcıları ya reklamlı pakete ya da daha pahalı olan iki reklamsız paketten birine geçiş yapmaya zorlayacak. Reklamsız Temel paket için İngiltere’de 8 pound, Kanada’da ise 12 Kanada doları ödemek gerekiyor. Reklamlı paketin bu ülkelerdeki fiyatının sırasıyla 5 pound ve 6 Kanada doları olduğunu belirtmekte fayda var.

Mevcut kullanıcı tabanının karar zamanı geldiğinde hangi tarafa yöneleceğini görmek ilginç bir deneyim olacak. Ancak şirketin sürekli fiyat artışlarına bel bağlamak yerine reklam tarafını büyütmek istediği anlaşılıyor. Bunun çevrimiçi içerik platformlarının tamamı için geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor. Son finans raporuna göre reklam planının şirketin gelirlerindeki etkisi giderek artıyor. Bu nedenle İngiltere ve Kanada’daki uygulamanın kısa süre içinde ABD’ye taşınması da sürpriz olmayacaktır.

Netflix oyun pazarında da iddiasını artıracak gibi görünüyor

Reklamların yanı sıra oyunların da Netflix’in gelirlerindeki payı artacak gibi görünüyor.Şirketten verilen bilgiye göre, platformdaki oyun etkileşimi 2023’te üç kat arttı. Bunda Grand Theft Auto üçlemesinin 14 Aralık itibarıyla seriye eklenmesi önemli bir rol oynamışa benziyor. Ancak yine de oyun gelirlerinin ana yayıncılık faaliyetiyle gelen gelirlere kıyasla çok küçük olduğu da vurgulanıyor.

İLGİLİ HABERLER