Eğlence

Netflix abonelik iptalini kolaylaştırıyor

Netflix türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix abonelik iptal işlemini kolaylaştıran yeni bir özellik sunuyor. Bundan böyle uzun süredir Netflix’te aktif olmayan kullanıcıların karşısına ödemeye devam etmeyi isteyip istemediklerini soran bir uyarı çıkacak.

Netflix, 18 Mayıs itibarıyla iki yıldır servisi kullanmayan kullanıcılarına aboneliklerini bir sonraki fatura döneminden önce iptal edebileceklerini bildirmeye başladı. Abone olduktan sonra servisi hiç kullanmayanlar içinse bu süre bir yıl olarak belirlendi. Bu müşteriler, Netflix’in 183 milyonluk kullanıcı tabanında oldukça küçük bir yer tutuyor. Toplam müşteri tabanının yüzde 0,5’ten daha küçük bir kısmını oluşturan bu grup için iptal dönemi 1 Haziran itibarıyla başlayacak.

Netflix’in ürün yönetiminden sorumlu direktörü Eddy Wu, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Daima abone olmanın ve abonelikten çıkmanın kolay olması gerektiğini düşündük. Abonelikten çıkanlar, 10 ay içinde geri döndükleri takdirde favorilerini, profillerini, izleme tercihlerini ve hesap detaylarını bıraktıkları gibi bulabilecek.”

Netflix abonelik iptal işlemi için kullanıcıların hâlihazırda hesap ayarları bölümüne gitmeleri ve bu süreci manuel olarak başlatmaları gerekiyor. Ancak artık yukarıda bahsi geçen gruptaki kullanıcılar için bu süreç tek bir dokunuşla başlatılabilecek. Netflix 1 Haziran’a kadar sürekli olarak kullanıcılara iptali hatırlatan bildirimler gönderecek. Bu bildirimleri görmeyen veya onaylamayan kullanıcıların abonelikleri de 1 Haziran’a kadar Netflix’te aktif hâle gelmemeleri durumunda sonlandırılacak.

İLGİLİ HABERLER