Teknoloji

Nest Thermostat için yeni geliştirici programı ve Control4 ev otomasyon desteği duyuruldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPod’un yaratıcısı Tony Fadell tarafından kurulan Nest adlı şirket ev aletlerini yeniden icat etmeyi hedefleyen bir şirket. Çeşitli ürünleri ABD’deki Apple mağazalarında da satılan Nest yeni geliştirici programını ve popüler Nest Learning Thermostat akıllı termostat cihazı için çıkardığı web uygulama programlama arayüzünü (API) duyurdu.

nest-termostat-260913

Yayınlanan bu araçlar sayesinde üçüncü taraf kişi ve kuruluşlar da termostatla entegre olacak uygulamalar, ürünler ve servisler geliştirebilecek. Program herkese açık ve gelecek yılın başlarında başlaması bekleniyor. Kuruculardan Matt Rogers, Nest deneyiminin nasıl olması gerektiğini tanımladıklarını ve artık kapıları başkalarına da açmaya hazır olduklarını kaydetti.

Bu arada Nest başkalarının istekli olmasını beklemeden harekete geçti ve popüler Control4 ev otomasyon istemiyle entegrasyona kapı açacak iş ortaklığını duyurdu. Control4 sahipleri Nest termostatlarını uzaktan kumandaları, dokunmatik ekranları veya mobil uygulamaları üzerinden kontrol edebilecek. Ancak Nest de tahminsel programlama ve auto-away gibi özelliklerle kendini programlamayı sürdürecek, ayrıca Nest uygulamalarını da kullanmak mümkün olacak. Nest bu gibi entegrasyon imkanlarının gelmeye devam edeceğini söyledi.

İlgili >> Nest, Nest Geliştirici Programı

İLGİLİ HABERLER