Teknoloji

Nest’in ev otomasyon cihazları evdeki diğer aygıtlarla konuşmaya başlıyor

nest-termostat-260913

Nest’in Learning Thermostat ve Protect duman dedektörü ürünleri daha büyük bir evrenin parçası olmak üzere yola çıktı. Şirketin başlattığı geliştirici programı üçüncü taraf uygulama ve cihazların Nest donanımıyla birlikte çalışmasına izin verecek, resmi yazılım üzerinden sunulmayan işlere de kapı açacak.

Şirket bu yeni hamlesini çeşitli iş ortaklarıyla birlikte başlattı. Chamberlain’in garaj kapıları bundan böyle Nest’in termostatına eve geldiğinizi söylerken Mercedes-Benz otomobil ise daha yoldayken evin sıcaklığının kontrol edilmesi için evdeki Nest termostata direktif verecek. Logitech’in Harmony Ultimate uzaktan kumandası da filmin ortasında sıcaklığın biraz düşürülmesini isteyecek, Jawbone’un Up24 egzersiz takipçisi de Nest termostata uyandığınızı haber verecek.

Etkileşim tek taraflı olacak gibi görünmesin. Nest de diğer cihazları uygun koşullar altında kontrol edecek. Eğer Protect ortamda duman olduğunu farkederse, LIFX ampüllere kırmızı renkte yanıp sönmesini, IFTTT’nin telefon uygulamasına da komşulara mesaj geçmesini söyleyecek. Bu arada Whirlpool ise ekipmanlarını çamaşır makinesi ve kurutma makinelerine bağlayacak. Nest’in termostatı Whirlpool ile sadece siz eve varıncaya kadar çamaşırlarınızı kurutması için bağlantı kurmayacak, bu makinelerin çalışma zamanını enerji tüketiminin en yüksek olduğu zaman aralığının dışına öteleyerek paradan tasarruf etmenizi de sağlayacak.

Tabii ki, Nest’in ana şirketinin katkıları olmadan olmazdı. Çok yakında Google sesli komut teknolojisi sayesinde termostatın sıcaklığını sesle ayarlamak, Google Now ile evi tek bir komutla ısıtıp soğutmak mümkün olacak. Nest’in sahibinin bu ev otomasyon partisine diğer iş ortaklarından daha geç katılacak olması biraz garip görünüyor, ancak zaten ilk geliştirici dalgası sayesinde Nest’in ev ekipmanları epey iş yapıyor olacak.

İLGİLİ HABERLER