Teknoloji

NASA ilk Crew Dragon yolculuğu için yeni tarih belirledi

nasa spacex crew dragon

NASA, Crew Dragon uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na yapılacak ilk görev yolculuğu için yeni tarih belirledi. Son birkaç aydır yapılan takvim değişikliklerinin sonunda yolculuğun 14 Kasım’da yerel saatle 19:49’da başlamasına karar verildi. Crew Dragon’u taşıyan roket; Türkiye saatiyle 15 Kasım 03:49’da ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden havalanacak.

Crew-1 görevi, SpaceX’in Crew Dragon uzay kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na yapılacak ilk resmi uçuş olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Yaz aylarında yapılan demo uçuşunda NASA astronotları Doug Hurley ve Bob Behnken, Crew Dragon ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidip geri dönmüştü. Söz konusu yolculuk; 2011’den bu yana ABD topraklarından başlayan ilk uzay yolculuğu olması nedeniyle de ayrı bir öneme sahipti.

14 Kasım’da başlayacak yolculukta NASA astronotları Michael Hopkins, Victor Glover ve Shannon Walker ile Japon Uzay Ajansı’ndan Soichi Noguchi, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek.

Crew Dragon ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek olan NASA ve JAXA astronotları, 14 Ekim’de istasyona giden Rus kozmonotlar Sergey Ryzhikov ve Sergey Kud-Sverchkov ile NASA astronotu Kate Rubins’e katılacak.

İLGİLİ HABERLER